אחת המנות האהובות ביותר מלאת טעמים ובריאה במיוחד - קוק שופ
פורסם ב

סירות חציל עם מילוי קוסקוס מתובל

מאת : NOGI

הסיפור מאחורי המתכון

אוכל מנחם לבש צורות רבות, החל בירכי עוף מזוגגות ופסטות גבינות ועד אגרולים פריכים ופיצות דשנות. אבל  עכשיו הרעיון של ארוחה מנחמת יכול להיות גם ארוחה בריאה.

ברוכים הבאים למסיבה עמוסת הטעמים, חציל ממולא עם קוסקוס! אם חציל וקוסקוס הם לא תוספות רגילות לרשימת המכולת שלך, אז הרשו לי להציג בפניכם מתכון מהיר שעומד לשנות את כל זה. בין אם אתם מחפשים להרחיב את הרפרטואר הקולינרי שלכם עם טעמים מהמזרח התיכון, או שאתם פשוט רוצים לתבל את  התוספות שלכם, חצילים חצויים מספקים קנבסים ריקים בטעמים עדינים ומושלמים לכל מילויים.

מצרכים

  • 2 חצילים בינוניים
  • 1 1/2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפיות שום טחון
  • 3/4 כוס קוסקוסלא מבושל
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה מיובשים
  • 1 מקל קינמון
  • 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 1/4 כוס זרעי רימון
  • 1 כוס מרק עוף

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

בעזרת סכין גדולה חותכים את החצילים לשניים לאורכם ועוטפים אותם בנייר אלומיניום. מסדרים אותם על תבנית אפייה.

צולים את החצילים עד שהפנים שלהם רכים ונימוחים, כ-30 דקות. (חצילים גדולים יותר עשויים לדרוש זמן נוסף לצליית.)

פתחו את החצילים וגרפו את העיסה, תוך השארת דופן של כ1 ס”מ סביב הקצוות של כל חציל. קוצצים גס את פנים החציל ומניחים את העיסה בצד.
מוסיפים 1 כף שמן זית לסיר בינוני על אש בינונית-נמוכה.

מוסיפים את השום ומטגנים תוך כדי ערבוב מתמיד במשך דקה ואז מוסיפים את הקוסקוס, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה ומקל הקינמון ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד למשך 2 דקות נוספות.

מוסיפים את מרק העוף וחצי כפית מלח ואז מביאים את התערובת לרתיחה.

מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים את הקוסקוס עד שהוא רך והנוזלים נספגים, כ-10 דקות.

מסירים את עלי הדפנה ומקל הקינמון. מערבבים פנימה את עיסת החציל ששמנו בצד, הפטרוזיליה הקצוצה וגבינת הפטה ( ללא גבינה זו מנה טבעונית מקסימה )

מחלקים את תערובת הקוסקוס באופן שווה בין החצילים.
מסדרים את החצילים הממולאים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומחזירים לתנור.

אופים אותם, ללא כיסוי, עד שהם “משתזפים” לכל אורכם, כ-5 דקות.

מוציאים את החצילים מהתנור, מעליהם מפזרים גרגרי רימון ומגישים מיד.

טיפ :

בכדי לחסוך את העברת החציל מהתבנית אל צלחת ההגשה מומלץ להשתמש מראש בתבנית שיכולה לשמש אותנו גם להגשה, כאלה בדיוק הם תבניות הקרמיקה המדהימות של המותג הצרפתי פיג’ו

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/