סטייק כרוב בייתי עם חמאה עשירה בתנור כמה פשוט ככה טעים - קוק שופ.
פורסם ב

סטייק כרוב ביתי – מעדן!

מאת : NOGI

הסיפור מאחורי המתכון

האמא האוקראינית שלי קוראת לכרוב "אוכל של עניים" כי זה מה שהיה אז. אבל בעיניי, אוכל של עניים הוא הכי טעים. זה המטבח הכי בסיסי בכל בכל עדה ומדינה. 

התברכתי באמא קוסמת שיודעת להוציא סטייק עסיסי וטעייים מחתיכת קרוב. הבאתי מתכון מדויק, כפי שאמא מכינה. התוצאה מדהימה וממכרת, מתאימה לטבעוניים, כתוספת חמה לצד מנה עיקרית. או נשנוש לשעות הערב.

מומלץ להשתמש בסכין שף חדה שלא תגרום להתפוררות הכרוב בחיתוך.

על מנת לשמור על טריות התבלינים אני משתמשת במטחנת תבלינים, לאחר גריסה התבלין יוצא מלא ארומה וטעמים.

מצרכים

  • כרוב בינוני-גדול
  • שמן זית/מיונז+חמאה
  • מלח + פלפל
  • תבלין כוסברה טחון
  • תבלין פפריקה מתוקה
  • 3 שיני שום קצוץ

אופן ההכנה

– מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים את התנור ל-180 מעלות.

– מורידים את העלים החיצוניים של הכרוב.

מעמידים את הכרוב כשהבסיס שלו כלפי מטה, וחותכחים לפרוסות בעובי 2 ס”מ. יצא לכם בערך 4-5 סטייקים כאלה.

– מניחים את פרוסות הכרוב, בזהירות שלא יתפרקו (אם מתפרק תצמידו חזק ביחד), ומזלפים כמות נדיבה של שמן זית או מורחים במיונז. עניין של טעם וזמינות מצרכים במטבח. העיקר שיהיה משהו \”שמנמן\” שישמור על הכרוב עסיסי וטעים.   חשוב לכסות ממש את כל הכרוב.

– מפזרים מעט מלח וטוחנים מעל פלפל שחור. מפזרים את שאר התבלינים. לאוהבי הפיקנטי, זה השלב להוסיף שבבי צ\’ילי

– מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות.

– מוציאים, מניחים מעל כל פרוסת כרוב זהובה קוביית חמאה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהכרוב זהוב.

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/