
הסיפור מאחורי המתכון
במקור אני מעדות המזרח ואוהב לארח כיד המלך
חבר קרוב בערב שבת חורפי איתגר במרק הזה שלא היה לי מושג לאן אני הולך אתו
אז בראשון הלכתי לפי מתקון מקורי, בשני כבר הוספתי כמון
בשלישי לא היה צורך במתכון ומאז המרק מככב בימות החורף על השולחן
מצרכים
- 3-4 כפות שמן
- שיני שום קלופות מראש שלם
- 2 גזרים
- 1 תפו"א
- גבעולי סלרי
- פטריות טריות סלסלה לפי מה שאוהבים
- פטריות יבשות רצוי פורצ'יני
- בצל בינוני
- צרור פטרוזיליה, חצי צרור שמיר
- תבלינים: מלח, פלפל ( אני אוהב להוסיף גם כמון זה נותן עומק למרק לא חלק מהמתכון המקורי )
- חצי כוס גריסי פנינה שטופים
אופן ההכנה
הכנות:
- משרים את הפטריות המיובשות כרבע שעה לפני במים רותחים בקערת נירוסטה.
- בעזרת קולפן איכותי קולפים את הירקות
- עם סכין שף קוצצים את הגזר הבצל גבעולי הסלרי לקוביות בינוניות , אם אתם מהדייקנים אתם יכולים להשתמש בקוצץ לחיצה ולהגיע לקוביות אחידות בכל הירקות.
- את הפטריות הטריות חותכים לרבעים כולל "רגל" הפטריה.
קדימה מתחילים:
מחממים בסיר עמוק את השמן התבלינים הבצל והשום
מוסיפים את שאר הירקות כולל הגריסים ופטריות הפורצ'יני ומערבבים
כרבע שעה לפני ההגשה מוסיפים את הפטרוזיליה.
טיפים:
- מרק קרופקין הוא מרק חורפי וכבד ואם רוצים להקליל אותו אות אפשר להוסיף שמיר טרי בזמן ההגשה הוא יכניס חמיצות מרעננת למרק .
- המנה הזו היא טבעונית קיימת הגרסה הבשרית בגדול ניתן לעשות אותה עם בשר בקר להתחיל אותו בסגירה בסיר ומשם להמשיך את תהליך הכנת המרק בדיוק כמו במתכון.
- אם החלטתם ללכת על מנה בשרית שימו לב המרק כבד גם ככה הבשר יכביד אותו עוד יותר לכן חשוב לא להתעצל ולחתוך את הבשר לקוביות כמה שיותר קטנות
- בשר רלוונטי למנה הזו: חזה עגל, שריר ולחובבי השומן צוואר או צלעות.