הסיפור מאחורי המתכון
חצילים. אם היה תואר מלכות בממלכת הירקות , אין ספק שהחציל היה מלך המלכים. אין משהו שהחציל לא יכול.. גם להפוך למרק. ואיזה מזל שמישהו הפך את החציל למרק.
אחד המרקים הטעימים שאני יודעת להכין או לאכול. הבאתי לכם את המתכון המקורי כמו שאמא שלי לימדה אותי להכין. אני מכינה את המרק עם הקליפה השרופה של החציל, מוסיף למרק טעם עמוק יותר וגם צבע עשיר.
אמנם מדובר במרק, שנתפס כמנה חורפית אבל כיוון שחציל מככב כל השנה, המנה הזאת מוגשת אצלי בכל עונה. מנה שהיא מנה. אפילו לא מרק. פשוט חציל מלכותי וטעים כל כך
מצרכים
- 2 חצילים בינוניים
- 2 תפוחי אדמה
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- מלח, פלפל
- 5 כוסות מים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- קולים את החצילים בחציליה זה יוצא ממש כמו אש פתוחה עד שהם מתרככים. מצננים מעט ומוציאים את ה\"בשר\" של הירק.
- בעזרת קולפן מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות.
- בסיר בינוני מטגנים בשמן את הבצל, על להבה נמוכה, עד שהוא משחים מעט.
- מוסיפים את השום ומטגנים תוך כדי בחישה למשך עוד דקה- מכיוון שאנחנו משתמשים בסיר NON-STICK מומלץ להשתמש בכף עץ או כף סיליקון בלבד בכדי לא לפגוע בציפוי
- מוסיפים את "בשר" החצילים ומערבבים. מאדים על אש בינונית תוך כדי בחישה למשך 2-3 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה ומכסים במים. מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כ-15 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.
- מצננים מעט ומעבדים את המרק למחית במעבד מזון או בבלנדר. מתקנים את התיבול ומוסיפים עוד מים, אם המרק סמיך מדי. מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הפטרוזיליה.
- מוזגים מהמרק לצלחות. מזלפים מעט שמן זית מעל