הסיפור מאחורי המתכון
מרק כתום מדהים בטעמו ובתכונות הבריאותיות שלו. המרק מלא בויטמין A מהגזרים, הבטטות הדלעת ושאר הירקות במרק, כך שהוא ישמור עלינו בריאים וחמימים למשך כל החורף. מתכון מעולה לילדים ולמבוגרים כאחד. בלי הרבה עבודה אבל עם מלא טעמים, אחד המרקים האהובים בבית, בארץ ובעולם :)
בהחלט אחד המרקים הבריאים וטעימים שיש
לשדרוג המנה מומלץ להזליף כמה טיפות שמן זית מעל או/ו פרמז'ן מגורד מעל.
ניתן לקשט בעלי פטרוזיליה/כוסברה מעל להקפצת הטעמים
מצרכים
- 4 כפות שמן זית
- 1.5 כוסות קוביות דלעת
- 2 בטטות בינוניות קלופות
- 2 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים
- 2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 5 כוסות מים רותחים
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 גבעול סלרי קצוץ גס
אופן ההכנה
לסיר בינוני יוצקים שמן ומטגנים שום ובצל כ3 דקות. מוסיפים לסיר את הסלרי ומטגנים במשך 3 דקות נוספות.
מוסיפים לסיר את שאר הירקות החתוכים – בצלים, בטטות, דלעת וגזר. מערבבים ומטגנים למשך חמש דקות.
מוסיפים לסיר 5 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 50 דקות, עד לריכוך הירקות.
כאשר הירקות מוכנים מסננים את המים לסיר נפרד. את הירקות מעבירים למעבד מזון או טוחנים עם מוט ידני – טוחנים את הירקות היטב עד לקבלת מחית כתומה, חלקה ובלי גושים.
מוסיפים תבלינים – כמון, מלח ופלפל לפי הטעם. כמו כן, מוסיפים כחצי ממי הבישול של הירקות.
ממשיכים בטחינת המרק בבלנדר עד לקבלת מרקם רצוי.
ניתן לקבוע את סמיכות המרק על ידי הוספת נוזלי הבישול
הצעת הגשה: אנחנו אוהבים לזלף מעט שמנת נוזלית היא מוסיפה לקרמיות ומעשירה את הטעמים.