
הסיפור מאחורי המתכון
מתכון למרק ירקות עשיר בצבעים וטעמים. הסוד למרק מוצלח במיוחד הוא במגוון הירקות וטריותם. כמובן שניתן להוסיף ירקות נוספים לפי הטעם (כרובית/ברוקולי/אפונה וכו'). מרק עשיר בויטמינים וללא תוספי טעם/אבקת מרק ולכן מתאים גם לילדים.
המרק הקלאסי מככב אצלי בחורף, כנראה עוד מהבית של אמא. עם לחם טוב ליד קערת המרק היא ארוחה בפני עצמה, משביעה, מזינה וטעימה טעימה. ריח הירקות שמשתלט על הבית לא ישאיר אף אחד אדיש, גם השבעים ביותר ירצו קערת מרק ביתי של אמא
מצרכים
- 2 בצלים
- 2 גזרים + 3 גזרים
- 4 שיני שום
- 3 ענפי סלרי
- 3 תפוחי אדמה
- 3 קישואים
- עלים מ-3 ענפי סלרי
- 3 כפות שמן
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
קוצצים בצל ומגרדים גס על פומפיה את שני הגזרים שמיועדים לבסיס המרק.
קוצצים שום ואת ענפי הסלרי ושומרים בצד את העלים.
קולפים את כל הירקות הנותרים וחותכים לקוביות קטנות. מניחים בקערה.
קוצצים את הפטרוזיליה יחד עם עלי הסלרי ששמרנו ומוסיפים חצי מהכמות לקערת הירקות. את השאר שומרים בצד להמשך.
טיפ: כל טבח חובב או מקצועי חייב סכין שף אחת איכותית במיוחד שתלווה אותו בכל תהליך העבודה במטבח, אני משתמשת בסכינים מסדרת ARCOS NATURA
מניחים בסיר עמוק למרק את הבצל והגזר המגורר. מוסיפים 3 כפות שמן ומאדים על להבה בינונית במשך 5 דקות עד שהגזר מתחיל להזהיב. מערבבים מדי פעם כדי שהגזר לא ידבק.
מוסיפים סלרי ושום וממשיכים לאדות 3 דקות נוספות תוך ערבוב.
מוסיפים את הירקות והפטרוזיליה שבקערה ומוסיפים מים לכיסוי הירקות ועוד קצת. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך 30 דקות. מכבים את האש, מוסיפים את העלים הקצוצים שנשארו, וגם מלח ופלפל. מכסים את הסיר ומניחים לחמש דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.