הסיפור מאחורי המתכון
הידעתם? ברוקולי מלא בויטמין C, נוגדי חמצון, בריא למערכת העיכול ומחזק את המערכת החיסונית. מרק ברוקולי טבעוני, טעים ומזין, מלא בוויטמינים, בדיוק מה שהגוף צריך בשביל לקבל בוסט אנרגטי.
המרק עשיר בטעמו הירוק אך עם זאת קליל ופשוט להכנה. מתאים לטבעונים, שומרי משקל ושומרי כשרות.
אני משתמשת במטבח במוצרי נינג'ה המעולים מה שהופך את תהליך הכנת המרק לכל כך מהיר וקל.
והטעם? ברוקולי ממכר!!
מצרכים
- 1 כף שמן זית
- 1 תפוח אדומה קלוף וחתוך
- 300 גרם ברוקולי חתוך
- 3 שיני שום מקולפים וקצוצים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 4 כוסות מים רותחים
- ¼ כפית מוסקט טחון
- מלח פלפל לפי טעם
אופן ההכנה
מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים בצל ושום עד להזהבה.
מוסיפים לסיר את הברוקולי, תפוחי אדמה, מערבבים יחד ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 15 דקות עד להתרככות הירקות.
טוחנים את התערובת במוט בלנדר ידני או במערבל מזון, עד לקבלת שכבה חלקה ואחידה.
מחזירים את התערובת לסיר ומחממים שוב למשך 5 דקות על להבה נמוכה.
מתבלים במוסקט, מלח ופלפל, מורידים מהלהבה ומגישים חם.
- בעת הגשה מומלץ להזליף כמה טיפות של שמן זית. למושחתים בינינו, לגרד מעט פרמז\’ן על המרק.