הסיפור מאחורי המתכון
הפעם הראשונה בה טעמתי מרק בצל, הייתה בשאמוני, צרפת.
ישבתי באתר סקי, מוקפת גולשים שמתחממים עם שוקו חם ורק אני, מרק בצל מוקרם. אין ספק שאותה חווית המרק תלווה אותי כל החיים. הריח שעלה מהמרק, הגבינה המוקרמת והטעם העשיר של הבצל המתקתק. כל אלה בצלחת אחת - אי אפשר לטעות.
ניסיתי במהלך הזמן כמה מתכונים למרק אך כולם היו מורכבים וכללו הרבה מדי מרכיבים. פיתחתי עם את המתכון הזה שדורש מינימום מרכיבים, מינימום עבודה וכלים שיש בכל בית. גם אם אתם לא מקרימים- המרק עדיין יוצא טעים מאוד. לחם טוב ליד ויש לכם ארוחה משגעת, קלה וטעימה.
מצרכים
- 6-7 בצלים בגודל בינוני
- 60 גרם חמאה או 1/4 כוס שמן למרק פרווה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות גדושות קמח לבן
- 1 כף גדושה אבקת מרק בצל
- 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
קולפים את הבצלים וחותכים לפרוסות בינוניות.
2. בסיר המרק ממיסים חמאה או מחממים שמן ובו מטגנים את הבצל עד שהוא הופך לזהוב.
ממשיכים בטיגון הבצל, תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שהוא משחים יפה.
3. כשהבצלים משחימים, מוסיפים לסיר המרק קמח ומערבבים היטב כחצי דקה.
מוסיפים מים ואבקת מרק בצל יחד עם תבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד לקבלת מרק סמיך.
4. הקרמת המרק:
מוזגים מסיר המרק המוכן לקערה חסינת חום שמתאימה לתנור.
בעזרת פומפייה או זסטר מגרדים מעל לקערת המרק גבינה צהובה ומכניסים לתנור על מצב גריל לכ-2 דקות, עד שהגבינה משחימה קלות.