מרק אפונה ירוקה עם קרוטונים חורפי חלק ומחמם את הגוף בימים הקרים - קוק שופ
פורסם ב

מרק אפונה קטיפתי

מאת : shroomix1

הסיפור מאחורי המתכון

כמה פשוט ככה טעים ! המתכון הביתי של אמא שלי, אלופת המרקים. איך שמגיעים סימני החורף הראשונים אימא שולפת את סירי המרק, משרה כמויות של אפונה יבשה, מכינה קרוטונים ביתיים ופותחת את עונת המרקים. זמן הכנה קצר ועונג אינסופי. מרק מלא צבע עשיר ומרקם קרמי והבנתו דורשת מעט מצרכים וסיר אחד גדול. קחו בחשבון שכולם ירצו סיבוב שני.. בשביל הגיוון אפשר להוסיף פרמז'ן מגורד מעל או בצל מטוגן.

מצרכים

  • 1 1/2כוסות אפונה ירוקה יבשה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1בצל גדול
  • 1תפוח אדמה גדול
  • 1תפוח אדמה גדול
  • 1כפית מלח דק
  • קרוטונים (הצעת הגשה)

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר עמוק המיועד להכנת מרק 
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים עד שהופך לשקיפות זהובה – חשוב: בשלב הזה לעבוד על אש בינונית או נמוכה בכדי לא לשרוף את הבצל.
  3. במקביל בעזרת כותש שום כותשים את השום ומוסיפים יחד עם  האפונה ותפוח האדמה החתוך לקוביות קטנות לסיר ומערבבים.
  4. מוסיפים את המים והמלח. מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים כ-45 דקות (עד שהאפונה התרככה לחלוטין ונמעכת בקלות באצבעות).
  5. טוחנים את תכולת הסיר בבלנדר מוט למרקם חלק ומגישים.

  6. לשדרוג המרק, בעת הגשה ניתן להוסיף קרוטונים, בעזרת זסטר לגרר מעל פרמז'ן ושפריץ של שמן זית.

כמה טיפים לשדרוג המרק שלכם ! 

  • סיר מרק מוצלח מתחיל קודם כל בבחירת הסיר הנכון למרק – סיר גבוהה מנירוסטה הנותן אפשרות לערבב בזמן הבישול מעניק למרק את העומק הנדרש לו לבישול
  • רתיחה – המרק לא חייב לבעבע כל הזמן ברמת רתיחה, לאחר רתיחה ראשונית מומלץ להנמיך את האש ולתת לו להתבשל לאיתו כך הטעמים יצאו עמוקים יותר.
  • תבלינים – מומלץ להכניס את התבלינים עוד בשלב הטיגון לשתי דקות לפחות בכדי לפתוח את הטעמים שלהם
  • הגשה – חשוב בזמן חיתוך הירקות הבשר, או התוספות שבסוף הכל צריך "להתיישב" על כף אחת לכן הגודל במקרה הזה כן קובע .
  • אטריות – בכדי שלא יהפכו להיות לעיסה מוסיפים אותם למרק לא יותר מעשרים דקות מלפני ההגשה .
  • מחשבה לעתיד – אם כבר הכנתם מרק, תחשבו צעד אחד קדימה ואל תהססו להכין מעבר לכמות אותה אתם צורכים, מרקים אוהבים מקפיא וכך ניתן יהיה להנות ממרק מוצלח גם שבוע לאחר הכנתו

אז שיהיה לנו חורף מהמם מלא במרקים מעולים 🙂

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

הנתונים האישיים שלך ישמשו לעיבוד הזמנתך, לתמוך בחוויה שלך בכל אתר אינטרנט זה ולמטרות אחרות המתוארות במדיניות הפרטיות שלנו. מדיניות פרטיות.

*/