הסיפור מאחורי המתכון
את המנה הזאת אני מגישה כשאני רוצה להרשים. בין אם מדובר בארוחת חג משפחתית או ארוחת ערב עם בן זוג. עובד כל פעם מחדש וככה אני "קונה" אנשים :)
מנה שהיא לא רק יפה בנראותה אלא גם מפתיעה בטעמיה העשירים. הקראסט הקראנצ'י הוא הסוד כאן. סלמון הוא דג מושלם בפני עצמו. במתכון הזה אני מביאה שדרוג רציני לדג רציני. השילוב המושלם בין הדג הרך ועסיסי וקראסט קריספי המצפה אותו מעל הוא כל כך מתבקש ועובד נהדר ביחד. פיצוץ של טעמים ומרקמים מובטח בכל ביס.
את המנה ניתן להגיש ליד תוספת חמה או ליד סלט ירוק . לא משנה מה תשימו ליד - הדג הזה יהיה הכוכב של הארוחה
מצרכים
- קילו פילה סלמון עם העור חתוך ל-5 מנות שוות
- שמן זית איכותי
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2 כוסות פנקו
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור עירית או נענע
- 1/2 צרור כוסברה
- 2 קליפת לימון מגוררת
- 120 מ"ל שמן זית
- מלח גס פלפל שחור גרוס (בנוסף)
- פלחי לימון
אופן ההכנה
מכינים קראסט:
טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הקראסט למרקם פירורי. טועמים ומתקנים מלח לפי הטעם.
מומלץ(מאוד!!) להחזיק מכשיר נינג’ה בבית, המעבד חזק ואיכותי, קל לניקוי, עובד ממש ממש מהר.
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.
אופים כ-15 דקות עד שהדג עשוי.
מניחים את הדג על הצלחת עם הקראסט כלפי מעלה ומגישים עם פלח לימון.
אני אוהבת את סדרת הצלחות BONNA VINETO בצורה א-סימטרית ובעיצוב ים תיכוני שמתאימות בול להגשת המנה