מניפות תפוחי אדמה - cook shop
פורסם ב

מניפות תפוחי אדמה

מאת : נוי ביטון

הסיפור מאחורי המתכון

אני חובבת תפוחי אדמה בכל צורה, החלטתי לנסות להכין גם ארוחת צהריים וגם תפוצ'יפס בו זמנית, צלח גם צלח!
הכי כיף ארוחה כזו מגניבה וקלילה בתקופת בסגר.

מצרכים

  • 8-10 תפוחי אדמה בינוניים
  • ⅓ כוס שמן זית
  • 4 שיניי שום
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • מלח גס
  • חצי חבילה פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל-220 מעלות.
  • לחתוך את תפוחי-האדמה למניפות.
  • מומלץ (אבל לא חייב) להיעזר ב-2 שיפודים עבים או 2 מקלות צ’ופסטיקס.
  • להניח את כל תפוחי האדמה בתוך סיר עם הרבה מים ו-1 כף מלח. להביא לרתיחה ולבשל 5 דקות מרגע שרותח (לבשל ברתיחה עדינה).
  • להוציא בעדינות את תפוחי-האדמה מהמים, להניח במגבת, לייבש מעט.
  • לפתוח בעדינות את המניפה (גם אם לא נפתח בקלות, לא נורא, באפייה זה ייפתח).
  • בעזרת הסכין, למעוך מעט את שיניי השום ולהוסיף לשמן זית. להוסיף מלח ופלפל שחור ולערבב היטב.
  • להבריש היטב את תפוחי-האדמה ברוטב של השמן זית. לנסות להפריד מעט את המניפות ולהכניס את הרוטב בין המניפות. להשאיר בצד כ-2 כפות מהרוטב ביחד עם שיניי השום (בשלב זה שיניי השום לא נכנסים לאפייה).
  • להכניס לתנור לאפייה של כ-40-45 דקות, עד שתפוחי-האדמה רכים. במהלך האפייה מדי פעם למרוח את השמן בתבנית על תפוחי-האדמה.
  • בינתיים להוציא מהשמן ששמרנו בצד את שיניי השום המעוכים ולכתוש אותם לתוך השמן. להוסיף את הפטרוזיליה.
  • להעביר את התנור למצב גריל ולאפות תפוחי-האדמה עוד כ-10 דקות עד שמשחימים יפה.
  • להוציא את התבנית ולמרוח בעדינות את תערובת העשבים על תפוחי-האדמה. להחזיר לתנור ל-2-3 דקות. להוציא ולהגיש.

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/