הסיפור מאחורי המתכון
כשהמשפחה מתארגנת ליום כיף אנו נוהגים להכין את הלחמניות האלו כי אין כמו לפתוח את הפיקניק עם לחמניות טעימות ומשביעות , כל בני המשפחה יושבים ומחכים לנגוס.
לחמניות בשר הן לחמניות פריכות ואווריריית
ניתן לאו דווקא להכניס בשר אלה למלא בגבינות או ירק .
בהצלחה
👇🏼
מצרכים
- קילו קמח
- 50 גרם שמרים
- 600 מל מים קרים
- 100 גרם סוכר
- 20 גרם מלח
- 180 מל שמן
- 500 גרם בשר טחון
- בצל
- תבלינים: מלח, ראס אל חנות, אגוז מוסקט, אבקת מרק עוף.
אופן ההכנה
לבצק:
במקסר עם וו לישה להכניס את הקמח, שמרים, מים, סוכר ושמן. לעבד עד לאיחוד ולהוסיף את המלח ולעבד שוב חמש דק על מהירות בינונית.
טיפ קטן- אם בא לכם שהבצק יצא מדוייק תעשו לעצמכם טובה ותשמשו בכד מידה שתוכלו לסמן בדיוק את הכמות הנדרשת של המרכיבים
לכסות את קערה בבצק בניילון נצמד ומגבת ולתת לבצק לנוח שעה.
להוציא את הבצק לחלק לכדורים להניח על מגש אפיה ולכסות אותם שוב במגבת ולתת להם לנוח רבע שעה.
לפתוח כל כדור בעזרת מערוך ובעזרת כף להניח מהמלית את הבשר , לסגור את הכדור מהקצוות ולכדרר לכדור
להבריש ביצה בעזרת מברשת סיליקון ולפזר שומשום לתנור ל 180 מעלות ל 20 דק.
למילוי הבשר:
לטגן את הבצל עד לשקיפות ולהכניס את הבשר והתבלינים להעזר בכף עץ לפירור הבשר עד לשינוי צבעו.
לצנן .