לחם באג'ון - cook shop
פורסם ב

לחם באג’ון

מאת : אורנית אורפלי

הסיפור מאחורי המתכון

מנה מהמטח החאלבי סורי שאבא שלי תמיד היה מכין לנו

מצרכים

  • בשר צאוור טחון חצי קילו
  • חצי ק"ג קמח
  • רכז רימונים
  • עגבניות
  • בצל
  • כוסברה
  • בהרט
  • שמן זית
  • שמרים
  • סוכר
  • מלח

אופן ההכנה

מנה בשרית וטעימה שבכל חגיגה או ארוחה מיוחדת תמיד מבקשים ממני להכין ויש גם טיפ מרכיב שחשוב להוסיף למנה ומשדרגת את הטעם ועושה אותה עוד יותר טעימה המנה שלי מהעדה הטורקית לחמבעג\’ון .

לתערובת הבשר:
חצי ק\”ג בשר צוואר טחון
1 בצל גדול קצוץ
2 עגבניות קצוצות דק
חצי חבילה כוסברה קצוצה
תבלין בהרט
1 כף רכז רימונים (חשוב מאוד זה נותן למנה טעם חמצמץ מתוק ומעשיר את הטעם ,מומלץ מאוד)
מעט מלח ופלפל.
לערבב יחד את כל החומרים לתערובת אחידה

לבצק הלחם:
1 ק\”ג קמח
3 וחצי כוסות מים
כף מלח
3 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
רבע כוס שמן זית

אופן הכנה:
בקערת ערבול מערבבים עם כל חומרי הבצק יחד עד לבצק אחיד

מתפיחים למשך כ-45 דקות ולאחר ההתפחה מחלקים ל כ-16 כדורים ומתפיחים שוב עוד 20 דקות

מרדדים בעזרת מערוך נון-סטיק כל כדור לצורת אליפסה ולוקחים קצת מתערובת הבשר ומשטחים על הבצק

משאירים 1 ס\”מ של שולים וסוגרים את הפינות לצורת סירה וכך ממשיכים עם כל הכדורים

מכניסים לתנור על טורבו עם טמפרטורה של 220 מעלות ל12 דקות מפזרים מעל מלח גס, פלפל חריף

טיפ חשוב : מומלץ מאוד לסחוט לימון שהלחם חם.

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/