הסיפור מאחורי המתכון
אין כמו חג החנוכה להזכיר לנו שלביבות זה אחד החטיפים האהובים על כולנו.
ריח הטיגון מלווה אותנו יחד עם ריח הספינג' הסופגניות ונירות החנוכה
לכן מידי שנה לקראת חג החנוכה אנחנו נזכרים בטעם המיוחד של קציצות תפוחי האדמה המופלאות שליוו אותנו בכל ימי החג.
מצרכים
- 4-5 תפוחי אדמה רצוי אדומים
- בצל בינוני מגורר
- ביצה
- שמן מלח פלפל
- 4 כפות קמח או כוס פירורי לחם
אופן ההכנה
עם קולפן איכותי מקלפים את תפוחי האדמה
( יש כאלו שמשאירים עם הקליפה לקבלת כל הערכים התזונתיים)
עם פומפייה טובה מגרדים את תפוחי האדמה
מניחים על מסננת ומתחת קערה, אנחנו עושים פעולה זו לצורך הפחתת הנוזלים בעיסה שלנו
רצוי להחזיק את תפוחי האדמה המגורדים ולסחוט אותם בידיים בכדי לנקז את הנוזלים החוצה
חשוב לדעת:
ריבוי נוזלים מאלץ אותנו לטגן את הלביבות למשך זמן ארוך יותר מה שהכרח גורם לספיגת שמן נוספת.
בעזרת סכין חדה או מתקן לקיצוץ ירקות קוצצים את הצל
מוסיפים את הבצל לתפוחי האדמה יחד עם פירורי הלחם
מטבלים עם מלח ופלפל שחור
מוסיפים את הביצה ומערבבים טוב טוב את העיסה
קורצים את הקציצות ומשטחים אותם
אני אוהב להכניס למקרר לעשרים דקות פעולה זו ממצקת את הקציצות כך שלא יתפרקו בזמן הטיגון
לביבות מטוגנות – קדימה מתחילים
במחבת איכותית ממלאים שמן עד חצי גובה
מחכים שהשמן יתחמם דיו לטיגון מהיר
מנמיכים את האש לגובה בינוני ומכניסים את הקציצות אחת אחרי השנייה
בזהירות מרימים את הלביבה בעזרת תרבד ובודקים האם צבע הקציצה השתנה בחלק התחתון
הצבע המומלץ הוא חום זהבהב, זו בדיוק הנקודה להפוך את הלביבה לצד השני
לביבות תפוחי אדמה
קציצות ירק מטוגנות יהיו שומניות לאחר הטיגון
לכן מומלץ להניח אותם על נייר סופג או על הקריספר
אנחנו ממליצים להגיש לביבות חנוכה עם מטבל גבינות ליד
חמיצות הגבינה ורעננות הירק מהווים קונטרס מושלם ללביבה שזה עתה טוגנה.
מטבל גבינות וירק
גבינה לבנה 750 מ"ל ( אפשר יותר תלוי בכמות הסועדים ובכמות הלביבות )
בצל ירוק קצוץ דק דק
עירית או שמיר קצוצה
2 שיני שום
מלח, פלפל שחור
מניחים את הכל בקערה ומערבבים, טועמים ומתקנים בהתאם.
לביבות ירק מטוגנות
המטבח הוא כייפי, מטבח מלא תשוקה עושה חשק לבשל וכמובן לאכול
לכן תרגישו בנוח לזרום עם הטעמים שלכם…
ישנם ירקות נוספים שמשתלבים בקלות בעיסת קציצת הירק:
קישוא, בטטה, כרובית, גזר וכן הלאה
ולמהדרין אם אתם מאוהבי השחיתות גם גבנ"צ מגורר משתלב באופן מדהים
יאללה לכו לטגן – בתיאבון 🙂