הסיפור מאחורי המתכון
לביבות נהדרות בטעמן עם מעט מצרכים, שיש בכל בית.
בבית אמא הייתה קוראת ללביבות כרוב "אוכל של עניים", כיוון שמדובר במנה פשוטה של כרוב ובצל, אין בה כלום כביכול אבל הטעם?.. טעם של יוקרה.
גם היום, עם כמה שקלים בכיס, אני ממשיכה להכין את הלביבות הטעימות כך כך, שתמיד יעלו בי זכרונות ילדות, ריחות של בוקר, טעמים של אמא.
הלביבות נהדרות בכל ארוחה, פיקניק או כתוספת לסלט. אפילו הילדים עפים על בצל וכרוב בלביבה.
הולך נהדר עם ממרח/רוטב/שמנת ליד.
מלא בתאבון
מצרכים
- 1/2 כרוב בינוני
- 2 בצלים קצוצים דק
- 2 שיני שום כתושות
- 2 ביצים
- 4 כפות סולת או קמח לבן 1/4
- 1 כפית מלח 1/2 + כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון
- 2 כפות שמן
- צרור פטרוזיליה קצוצה דק (עלים בלבד)
אופן ההכנה
- קוצצים את הכרוב לרצועות ומבשלים במים רותחים במשך 7-8 דקות.
- לאחר בישול מוציאים, מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
- מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים שום ומבשלים על אש בינונית עוד 2-3 דקות.
- מכבים את האש ומעבירים את הבצל לקערת הכרוב.
- מוסיפים לכרוב ביצים, סולת, פטרוזיליה ותבלינים ומערבבים היטב. אם התערובת יצאה נוזלית מדי, אפשר להוסיף סולת/קמח עד להתייצבות הבלילה.
- מניחים בצד ל-10 דקות.
- בינתיים מחממים שמן במחבת גדולה.
- בעזרת כף יוצרים לביבות בגודל הרצוי ומטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך 2-3 דקות כל צד, עד להזהבה.
- הופכים בעזרת מרית וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות, עד שהלביבות מוכנות.
- מוציאים, מניחים על נייר סופג, מעבירים לצלחת ומגישים חם.