הסיפור מאחורי המתכון
מלבד הריח המשגע של טיגון הקציצות, הן ממש ממש ממש טעימות. אפילו הילדים, שלא מתים על כרובית או ירקות בכלל, עפים על ה"קציצות". (כן, עבדתי עליהם) רק לאחר שטעמו, אכלו והתענגו על ה"קציצות" העזתי לחשוף את המרכיב הסודי, הכרובית. ואז... נגעת, נסעת. אחרי הלביבה הראשונה אי אפשר לעצור. גם לא את הילדים.
אין במתכון הרבה מצרכים מה שהופך אותו לכוכב במטבח שלי. הלביבות מדהימות כשיוצאות מטיגון אבל טעימות לא פחות כשמוגשות קרות.
פנקו את עצמכם במשהו טעים ממש
מלא בתאבון
מצרכים
- כרובית גדולה
- 2 כוסות פירורי לחם
- 4 ביצים
- מלח, פלפל, מעט כורכום
אופן ההכנה
מנקים את הכרובים ומפרידים לפרחים קטנים. בסיר מרתיחים את פרחי הכרובית עד לריכוך. מסננים היטב מנוזלים ומעבירים למעבד מזון לטחינה.
בקערה בינונית מערבבים את הכרובית הטחונה עם שאר מצרכי הלביבות לתערובת אחידה. מתחילים עם כוס אחת של פירורי לחם ובכל פעם נוסיף קצת עד לתערובת מוצקה מעט.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכחצי שעה.
בידיים רטובות נעצב לביבות שטוחות ונטגן במחבת NON-STICK בשמן חצי עמוק, כ3-4 דקות מכל צד עד להזהבה יפה משני הצדדים.
מוציאים את לביבות הכרובית לנייר סופג ומעבירים לצלחת הגשה.
יוצאות קציצות עסיסיות, שמנמנות וטעימות