הסיפור מאחורי המתכון
חממו את התנור שלכם מראש למתכון ידידותי לקהל של כנפי עוף שומשום דביקות שנאפות עד שהן פריכות. אז בואו נתחיל את סדרת הנשנושים עם כנפי עוף סומסום חמות, פריכות, אפויות וכל כך דביקות!
תשכחו מהטיגון כי הכנפיים הללו אפויות לשלמות בצבע זהוב. הטריק שלי לכנפיים אפויות שהן פריכות בדיוק כמו מקבילותיהן המטוגנות? רשת אפיה!!
מקמו את הכנפיים על הרשת ואז זרקו אותן לתנור. כשהשומן מתפשט, הוא נמס מהכנפיים, ומאפשר לאוויר החם להסתובב מסביב. תרגום: מינימום שמן, מקסימום פריכות!
אז הגיע הזמן לטבול את הכנפיים הפריכות האלה ברוטב שומשום חריף ושום. פלפל אדום כתוש נותן מגע של חום, מה שהופך אותם לאיום משולש של מתוק, מלוח ומעט חריף.
מצרכים
- 3 קילו כנפי עוף
- 2 כפות שמן צמחי
- 2 כפות רוטב דגים
- 3/4 כוס סוכר חום
- 1/3 כוס מיץ ליים
- 1 1/2 כפיות פתיתי פלפל אדום כתוש
- 2 כפות שום טחון
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות חמאה ללא מלח, קרה
- 1/4 כוס עלי כוסברה, טחונים
- 1 כף שומשום קלוי
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות . מרפדים תבנית בנייר כסף ומניחים מעל רשת אפייה.
מעבירים את כנפי העוף לקערה גדולה. מורחים אותם בשמן צמחי ומתבלים ב-1 כפית מלח ובחצי כפית פלפל. מסדרים את הכנפיים בשכבה אחת על רשת האפייה.
אופים את הכנפיים עד שהן מבושלות ופריכות, 30 עד 35 דקות. בזמן שהכנפיים נאפות, מכינים את הרוטב.
בסיר בינוני מערבבים את רוטב הדגים, הסוכר החום, מיץ הליים, פתיתי הפלפל האדום הכתוש והשום. מביאים את התערובת לרתיחה ומבשלים אותה במשך 15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
טורפים פנימה את שמן השומשום ואז מסירים את הרוטב מהאש. מוסיפים ומערבבים פנימה מיד את החמאה ואז מניחים לרוטב להתקרר במשך 15 דקות.
מוציאים את הכנפיים מהתנור ואז מוסיפים אותן לקערה גדולה. יוצקים את הרוטב מעל ואז מוסיפים את הכוסברה והשומשום ומערבבים לאיחוד. מגישים מיד.