הסיפור מאחורי המתכון
המאכל המסורתי שלנו כדורי פלאפל , להכניס לפיתה לאפה או באגט מה שאתם אוהבים.
לא לשכוח לזלף טחינה 😋.
- לשים לב שהשמן חם לפני שמכניסים את הכדורים , אפשר לקחת מעט מהעיסה לזרוק לסיר ולראות אם יוצאים עיגולים קטנים מסביבו. אם כן השמן מוכן לטיגון.
- ישנם כפות מיוחדות לגילגול הפלאפל.
- להעזר בכף גדולה עם חורים כדי לשלוף את הכדורים המוכנים מהשמן וככה נקח איתנו כמה שפחות שמן למסננת .
בהצלחה
👇🏼
מצרכים
- חצי קילו גרגירים חומוס
- בצל
- צרור פיטרוזיליה
- חצי צרור כוסברה
- פלפל חריף
- 3 שיני שום
- תבלינים: שומשום, כמון , פלפל שחור, מלח ואבקת סודה לשתייה .
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
בקערה גדולה ערב לפני נשרה את החומוס במים.
- במעבד מזון נטחן את כל החומרים עד לעיסה ללא גושים.
- נוסיף את התבלינים ונערבב בעזרת כף טוב טוב.
- לסיר עמוק על אש בינונית נשפוך שמן עד שיתחמם.
- בעזרת הידיים ניצור עיגולים לגודל שבא לכם נטגן כמה דק עד להשחמה מכל בצד .
- נקח קערה ומעלייה נשים מסננת – כל כדור שיוצא להכניס למסננת כדי שהשמן ירד והכדורים יצטננו.
- בתאבון 🙂