הסיפור מאחורי המתכון
אז מה הסיפור של הטורטייה הזאת?
אחד ההברקות שלי במטבח מתוך חיפוש של פתרון קל ונוח ל"בלינצ'ס של אמא". שכמובן אין על הבלינצ'ס אבל תכל'ס, לא תמיד יש זמן וכוח להתעסק ולנקות אחרי הבלינצ'ס. אז טורטייה. מגוון הטורטיות הקיים היום בשוק מהווה תחליף מצוין למנת לחם, לאפה, בלינצ'ס או "פיתה" לניגוב חומוס או לבנה. טעמי הטורטייה השונים, מתאימים למגוון מילויים מלוחים או מתוקים (גבינה מתוקה עם צימוקים/מילוי תפוחי עץ ואגוזים).
אני אוהבת את הטורטייה שלי בסגנון לאפה שווארמה. רצועות עוף עם תבלין שווארמה סוגרות את הפינה. חמוצים/סלט וטחינה ויש ארוחה קלילה מושלמת.
מצרכים
- 4 טורטיות מוכנות - 4 מנות
- חזה עוף - 300-350 גרם
- 2 בצלים בינוניים
- תבלין שווארמה/ בהרט/ גריל
- 2 שיני שום פרוס
- פטרוזיליה/כוסברה
- 4 עלי חסה
- עגבניה פרוסה
- טחינה מוכנה
- פלפל קלוי ביתי/קנוי
אופן ההכנה
- מכינים את כל המצרכים מראש, להכנה קלה: חותכים את החזה עוף לרצועות דקות דקות. מניחים בצד.
- פורסים את הבצלים ושום לרצועות, את העגבנייה לפרוסות, קוצצים את הירוקים וקורעים את החסה גס.
- מחממים שמן זית במחבת, כשהשמן חם מוסיפים 3/4 מכמות הבצל, מטגנים על אש גבוהה-בינונית כ4 דקות, מוסיפים את רצועות העוף ואת שאר התבלינים. טועמים מלח ופלפל ומתקנים תיבול. מטגנים עוד כמה דקות על אש בינונית. מורידים מהאש ומיד מוסיפים פטרוזיליה/כוסברה השומרת על רעננותה.
- שלב הבא הוא הרכבת המנה:
- מכינים צלחת לכל מנה, מניחים את הטורטייה, עליה מורחים טחינה, מניחים כמה קרעי חסה, רצועות של פלפל קלוי. מניחים כף נדיבה של רצועות העוף על הטורטייה ומפזרים מעל את מהבצל הנותר.
- מעל כל הטוב הזה עוד קצת טחינה או רוטב צ\’ילי, לפי הטעם. מגלגלים, סוגרים מלמטה כמו לאפה.
- מחממים מחבת על אש בינונית, מזליפים מעט שמן זית/ תרסיס שמן זית ומטגנים את הטורטיות מכל הכיוונים (הופכים בזהירות) עד שמזהיבות. את מה שהתפזר במחבת מחזירים לטורטייה.
- מעבירים לצלחת ומגישים עם סלט ליד ועוד טחינה 🙂