הסיפור מאחורי המתכון
מתכון למטבוחה אסלית מרוקאית חריפה אש שמתאימה לשולחן שישי או לחגים או לכל סנדוויץ ביום יום .
מטבוחה הוא סלט שעשוי בעיקר מעגבניות
והובא לישראל בזכות עולי צפון אפריקה.
אגב שתדעו שאני במוצאי השבת לוקחת שאריות מטבוחה במידה ונשאר ומטגנת על מחבת טפלון וזורקת בייצים (שקשוקה )
סוד בנינו 😜
אז יאלללה לעבודה ....
מצרכים
- 2 קופסאות שימורים עגבניות חתוכות
- 4 פלפלים חריפים
- 8 שינים שום
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- כף פפריקה חריפה
- כף סוכר
- כף שטוחה מלח
- כוס שמן קנולה
אופן ההכנה
- את הפלפלים החריפים נשים על תבנית אפיה ונכניס לתנור על מצב גריל עד לריכוך והשחמה.
- לאחר מכן על קרש חיתוך נחתוך בעזרת סכין את הפלפלים החריפים לעיגולים.
- בסיר טפלון עמוק נכניס את כל המצרכים על אש בינונית נערבב טוב בעזרת כף עץ ונכסה לבישול של שעה וחצי. ( אפשר קצת יותר).