הסיפור מאחורי המתכון
מנה פרסית קלאסית משתלבת יפה עם אורז לבן.
קציצות חומוס בריאות וטעימות שממלאות את הבית בריחות אותנטיים שמחזירים אותנו לשורשים .
מתאים לכל ימות השנה :)
מצרכים
- חצי קילו עוף טחון שטחנתי במטחנת בשר
- כוס אבקת חומוס קלוי
- 3 בצלים
- 2 כוסות גרגיר חומוס
- 2 לפת
- תבלינים: כורכום,מלח, פלפל שחור הל ואבקת מרק עוף.
אופן ההכנה
לעיסת הבשר:
- לערבב בקערה את העוף טחון עם האבקת חומוס
- לגרד בפומפייה את הבצלים ולהכניס לעיסה
- להוסיף תבלינים.
לתת לעיסה חצי שעה במקרר.
למרק:
- מרתיחים חומוס בסיר עמוק חצי שעה , להוסיף את הלפת שקלפנו בקולפן ופרסנו לרצועות .
- מוסיפים למרק אבקת מרק עוף, כורכום ,חצי כפית הל ,מלח ופלפל
- מוציאים את העיסה מהמקרר מגלגלים לכדורים וכשהמרק רותח זורקים את הכדורים בפנים .
- מכסים ונותנים 40 דק בישול
בתאבון 🙂