
הסיפור מאחורי המתכון
את המתכון אני מכירה מאמא קווקזית של חברה מאוד טובה שלי, היינו עובדות ביחד ואמא שלה הייתה מביאה לנו לארוחת צהריים זה היה כמו חלום.
אין טעים כזה !!!
מצרכים
- 2 כוסות קמח תופח
- גביע יוגורט 200 גרם
- צרור כוסרבה
- צרור פיטוריזליה
- גבינה צהובה
- בולגרית
- פלפל שחור ואבקת שום
אופן ההכנה
אז מה זה ג(ו)זלמה ?
גזלמה הוא מאפה טורקי ממולא, האופייני לאזור אנטוליה, בנוי משני מרכיבים שהם בצק עדין ומלית עשירה
מקור השם הוא המילה goz שבטורקית זה כיס, מכינים אותו בדרך כלל על סאג' או על מחבת לוהטת.
להכנת בצק הגוזלמה:
מערבבים את הקמח עם היוגורט עד לאיחוד והווצרות בצק, מכסים ומניחים בצד.
הכנת התערובת:
בתוך קערת ערבוב מניחים את כל הירק והגבינות והתבלינים , ניתן להוסיף כל סוג ירק שרוצים בנוסף ( שמיר, עלי תרד וכו.. )
בחזרה לבצק : מחלקים את הבצק ל 5 כדורים ומרדדים כל כדור ל1 ס״מ ומניחים קצת מהתערובת ומקפלים לסגירה את הבצק ומהדקים שלא יברח
מחממים מחבת יציקה עם ציפוי נון סטיק על אש גבוהה ומניחים את הבצק המוכן עם התערובת כל צד 2 דק .
בתיאבון 🙂