הסיפור מאחורי המתכון
אז כשאמא שלי רוצה לפנק, היא הולכת על בטוח - ערימת בלינצ'סים מתוקים. אין כאן איך לטעות, אין אחד שיסרב לבלינצ'ס חמים טעים ומפנק. אצלנו זה כבר מסורת שעוברת דורות קדימה, מהסבתא ברוסיה עד לנינים הפזורים בעולם. מנה בינלאומית, על זמנית ומנצחת
מנה מושלמת כארוחת בוקר מפנקת או ארוחת ערב קלילה. פשוטה להכנה בעזרת מצרכים וכלים שיש בכל מטבח.
מצרכים
- 4 ביצים
- 2 כוסות קמח
- 2 כוסות מים
- 4 כפות שמן
- חצי כפית מלח
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל מצרכי הבלינצ’ס בקערה גדולה, עד לבלילה חלקה ללא גושים. את הקמח מוסיפים בסוף ומערבבים שוב לבלילה חלקה. מומלץ להעביר את הבלילה במסננת למניעת גושי קמח.
2. משמנים מחבת טפלון מעט ומכוונים ללהבה בינונית. יוצקים חצי מצקת מבלילת הבלינצ’ס ובזמן היציקה כבר מסובבים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כולה ולבסוף תיווצר שכבה אחידה ודקה - 3.עת מטגנים כחצי דקה, עד להופעת בועות.
4. בעזרת מרית רחבה הופכים את הבלינצ\’ס לטיגון של חצי דקה נוספת ואז עורמים את הבלינצ\’ס זה מעל זה בצלחת. מורחים במה שאוהבים. הולך מצוין כמנה מתוקה עם דבש או ריבה או כמה מלוחה עם לבנה/שמנת או כל ממרח מועדף
טיפ:
בכדי להמנע מעודף שמן כי במחבתות נון סטיק איכותיות לא צריך להשתמש בהרבה שמן מומלץ להשתמש בספריי שמן המייצר שכבה ממש דקה אבל בהחלט למספיקה למניעת הדבקות.