הסיפור מאחורי המתכון
את הבייגל הירושלמי אנחנו פוגשים בעיקר אצל רוכלים בצידי הדרך ואיך אני אוהבת בייגל ירושלמי חם טעים ופריך.
בייגל ירושלמי הוא סוג של בייגלה הדומה לקובריג, אך מקורו איננו ברור. צורתו האופיינית היא טבעת אליפטית והוא מעוטר בשומשום.
חשוב מאוד להשתמש במיקסר איכותי לתוצאת בצק פריכה מבפנים וקריספית מבחוץ .
תהנו❤️
מצרכים
- חצי קילו קמח
- כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 4 כפות שמן זית
- 1 וחצי כוס מים חמימים
- כפית מלח
- שומשום / קצח
אופן ההכנה
לתוך מיקסר איכותי עם וו לישה להכניס קמח, שמרים, סוכר ולערבב.
להוסיף למיקסר שמן זית ומים ולערבב עד איחוד בצק ,
רק לאחר האיחוד יש להוסיף את המלח.
לשמן קערה בעזרת ספריי שמן ולגלגל את הבצק בשמן לעשות כדור לכסות ולהתפיח לשעה.
לחלק את הבצק לחמישה כדורים ולעשות חור בכל כדור , למתוח לצורה הרצוייה ,במקרה שלנו אליפסה .
להכין צלחת עם שומשום וקצח ולהניח את הבצק משני הצדדים, להניח על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה .
להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל 20 דק.
לאחר שמוכן לשים את הבייגלה על רשת צינון .
בתיאבון 🙂