ארוחת אגס בנדיקט קלאסית - cook shop
פורסם ב

ארוחת אגס בנדיקט קלאסית

מאת : NOGI

הסיפור מאחורי המתכון

אגז בנדיקט שנעשה נכון היא אחת הסיבות (רבות) שבגללן אנחנו כל כך אוהבים בראנץ'. השילוב הזה של רוטב הולנדייז חמאתי וטעים וביצה עלומה בצורה מושלמת היא ארוחת בוקר מהותית שאנחנו תמיד שמחים לראות בתפריט. מנה כיפית וטעימה בטירוף ותמיד נחמד ליהנות ולחלוק אותה בשולחן ארוחת הבוקר שלנו עם האנשים האהובים עלינו. זו הסיבה שאני חולקת את המתכון המושלם הזה. ניסיון או שתיים בהכנת ביצה עלומה ותהיו אלופי הביצים עוד לפני שהבראנץ' הבא יתחיל.

מצרכים

  • 1 כף חומץ (ניתן להשתמש במיץ לימון)
  • 4 פרוסות סלמון מעושן/נקניק/גבינה
  • 4 ביצים גדולות
  • 4 מאפינס ארוחת בוקר (או חצאי קרואסונים, או לחם בריוש, פרוס)
  • תרד / עלי בייבי או אספרגוס טרי להגשה
  • לרוטב הולנדייז: 4 חלמונים גדולים (שמרו את החלבונים להכנת מרנגים)
  • 250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • מיץ מ-1⁄4 לימון

אופן ההכנה

1. להכנת רוטב ההולנדייז, שמים בסיר  את החלמונים, החמאה ו-2 כפות מים. מדליקים להבה נמוכה ומתחילים לערבב. החמאה תימס כשהרוטב יתחמם. לשים לב, לא להגיע למצב שעולים אדים מהרוטב  מכיוון שזה אומר שהוא חם מדי, אז טריק טוב הוא לוודא שדפנות הסיר קרירות מספיק כדי לגעת בהן בכל עת. אל תשאירו את המחבת ללא השגחה.
2. לאחר שכל החמאה נמסה מעלים את האש לטמפרטורה בינונית-נמוכה ומערבבים עד שהרוטב מסמיך.
3. מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם, מתבלים היטב במלח ופלפל. יוצקים את התערובת לקערת זכוכית ומשאירים מעל מחבת עם מים חמים בקומקום בזמן שמכינים את הביצים. מערבבים מדי פעם כדי לוודא שהרוטב לא נפרד.

4. עכשיו, לגבי הביצים העלומות. מחממים חצי סיר מים על אש בינונית. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה מאוד ומוסיפים את החומץ למים.
5. שוברים ביצה לתוך צלוחית או קערה קטנה. מערבבים את המים במחבת בתנועת כיוון השעון עם כף עץ, זורקים את הביצה במרכז ונותנים למים לסובב אותה ליצירת כדור קטן. כ2-3 דקות לביצה רכה או 4-5 דקות לביצה חצי קשה. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את הביצה ומניחים על נייר סופג כדי לנקז את עודפי המים.

6. בזמן בישול הביצים  קולים את הלחם או המאפין.
7. כדי להרכיב את המנה הסופית, הניחו את החלבון הנבחר על הטוסט הקלוי. הלכתי על תרד בשביל המנה, מה שהופך אותה מבחינה טכנית ל\”ביצים פלורנטין\”, אבל לא יכולתי להתאפק. מעל ביצה עלומה, ואז מצקת גדולה של רוטב הולנדייז הטעים. אם אתם מגישים את שלכם עם אספרגוס, או אפילו שעועית ירוקה, הניחו את אלה בצד הצלחת ותנו גם להם טפטוף הולנדייז.

טוחנים מעל  פלפל שחור ומגישים.

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/