מנת אורז טעימה צבעונית וטעימה קלה להכנה ומתאימה כנלווה לכל ארוחה - קוק שופ
פורסם ב

אורז צהוב עם בצל

מאת : Sigal Goldstein

הסיפור מאחורי המתכון

אורז בצבעים התחיל מימי הצבעים של הילדים בגן ובית הספר 

ניתן להכין גם אורז אדום עם פפריקה אדומה 

אורז ירוק עם עשבי תיבול 

אורז כתום עם גזר 

ועוד 

מצרכים

  • מים
  • אורז בסמתי כוס
  • שמן זית
  • בצל 1
  • כורכום ומלח כ כף

אופן ההכנה

במחבת NON-STICK לחמם שמן זית ולהוסיף בצל קצוץ

טיפ : 

מי שלא אוהב/ת לחתוך בצל בגלל הדמעות הריח וכן הלאה יש את מעבד המזון הנפלא של ארקוסטיל  שפשוט בשניות קוצץ את הבצל ואנחנו בכלל לא מרגישים, הוא טוב גם לקיצוץ של כל הירקות שבא לנו אפילו להכנת רסק לג’חנון של שבת 🙂

לטגן קלות עד לרכות  הבצל מה שמביא לו מתיקות

להוסיף כוס אורז שטוף טוב במים עד שהמים נקיים.

לטגן קלות עם הבצל והכורכום

חשוב לדעת : חשוב לערבב כל בכל שלב , את הבצל בנפרד למניעת חריכה, גם לאחר הוספת האורז והתבלינים חשוב לערבב בכדי שהאורז יספוג את טעמי התבלינים וייצר שכבת בידוד של השמן מסביב לכל גרגר, מכיוון שאנחנו משתמשים במחבת נון סטיק אז חשוב להשתמש בכלים העשויים מסיליקון או מעץ בכדי למנוע שריטות על המחבת, להוסיף מים עד לכיסוי מוחלט של האורז בערך ככוס וחצי

מעבירים את הכל לסיר מוסיפים מלח וממלאים מים ביחס של אחד כוס אורז 1.5 כוס מים.

לבשל במשך כעשר דקות עם מכסה סגור ( אפשר להניח מגבת בכדי לייצר אטימה מלאה ולמנוע בריחה של האדים )

כאשר המים נספגים אל תוך האורז אז יודעים  שהאורז מוכן

יש לתת לו לנוח עם המכסה מספר דקות

בתאבון !

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/