הסיפור מאחורי המתכון
מתכון מקורי של סבתה שלי עם מינימום מצרכים והכי טעים בעולם
מצרכים
- 1 קילו קמח
- 1 כוס שמן
- 1כוס מים
- 2 כוסות סוכר
- לימון
אופן ההכנה
בשלב הראשון מנפים את הקמח.
מוזגים לקערה את המים והשמן ומוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי לישה עד לקבלת עיסה אחידה ורכה.
מכסים ל כ-10 דקות.
מורחים על משטח עבודה שמן (בנדיבות).
קורצים מהעיסה כדורים בגודל כף יד ומניחים על המשטח המשומן.
מחממים שמן בפינג'אן (עד לגובה 3/4).
מרדדים כל עיגול (לפי הסדר שהונחו) דק לאליפסה.
בעזרת סכין קהה חותכים 4 פסים לאורך.
מכניסים לפינג'ן ומטגנים עד להזהבה בכל צד ומוציאים לקערת סינון.
לסירופ:
שמים בסיר 2 כוסות סוכר וכוס מים.
מוסיפים 10 טיפות מלימון סחוט ומבשלים עד לרתיחה ומייד מנמיכים את האש ומצמצמים ליצירת סירופ דביק (בודקים בעזרת כף ומניחים על משטח, עד שהופך דביק) מוסיפים מעט לימון לפי הטעם.
מקררים את הסירופ וטובלים את העוגיות.
מסדרים על מגש ומפזרים שומשום.