פורסם ב-

שומרים על הסיר והמחבת

אז איך שומרים על הסיר והמחבת ?

מחבתות וסירים הם כלי המטבח הנמצאים בשימוש יום יומי

איכות הסירים והמחבתות משפיע באופן ישיר על :

  • איכות המזון
  • קלות הכנה
  • חיסכון באנרגיה וזמן

לכן חשוב לרכוש סירים ומחבתות איכותיים שיחזיקו מעמד לאורך שנים ויקלו עלינו בתהליך הכנה המזון.

סוגי מחבתות.

מחבתות נירוסטה – מחבתות נירוסטה האיכותיות עשויות עם תחתי תלת שכבתית ( קפסולה ) שכבה חיצונית נירוסטה מותאם לאינדוקציה, שכבה פנימית אלומיניום להולכת חום אחידה מהירה ואיכותית, שכבה עליונה נירוסטה, מחבתות נירוסטה איכותיות ישמרו לכם לזמן ארוך עם אפס בלאי , החיסרון הוא שחייבים להשתמש בהרבה שמן יחסית על מנת למנוע את הדבקות המזון, כמו כן תהליך הניקוי שלהם הוא קשה ומצריך מאתנו מאמץ.

מחבתות יציקת ברזל – מחבתות עשויות מברזל טבעי יצוק , איכותיות מאוד , יהיו שיגידו שנותנות טעם מיוחד למזון , יחד עם זאת הן כבדות מאוד ונדרש לשמן בזמן הטיגון, מחבתות יציקת ברזל דורשות טיפול בסיום כל שימוש הכולל ניקוי , ייבוש מיידי של המחבת ושימון .

מחבתות NON-STICK –  המחבתות הפופולריות ביותר ונמצאות כמעט בכל בית מחבתות אלו מגיעות בשיטות ייצור שונות ( PRESS – FORGED – DIECAST ) קיימים מספר רב של ציפויי נון-סטיק.

כך תשמרו על המחבתות שלכם

אפשר להשתמש במחבת כל עוד הציפוי שלם ועדיין נון סטיק (התכונה יורדת לאחר כשבע שנים, תלוי באיכות הכלי).

כשהציפוי כבר אינו NON STICK – סימן שהוא שחוק, שרוט או שנדבקו אליו שאריות מזון שלא ניתנות להסרה באופן המומלץ לניקוי.

הסכנה במחבת טפלון שרוטה: מחבתות באיכות ירודה עלולות להיחשף לחומרים לא רצויים. כמו כן, השריטות מקשות על טיגון אחיד, גורמות ליתר הידבקות של המזון למחבת, וחיידקים מצטברים בהן.

חממו את המחבת רק בחום נמוך עד בינוני, לעולם לא על להבה גבוהה ולעולם לא לחמם את המחבת ללא מזון בפנים יותר מדקה. ודאו שיש התאמה בין עוצמת הלהבה לקוטר המחבת, ושהלהבה תמיד קטנה יותר מהמחבת.

אל תיגעו במחבת באביזרי מתכת שעלולים לשרוט את הציפוי (גם אם היצרן מכריז אחרת). השתמשו רק באביזרי עץ, פלסטיק או סיליקון.

אל תכניסו את המחבת למדיח כדי לא להזיק לציפוי (גם אם היצרן מכריז אחרת).

נקו את המחבת מיד אחרי השימוש, כשהיא עדיין חמימה.

נקו את המחבת בסבון כלים ובספוגית בעדינות.

אל תאחסנו את המחבתות אחת על השנייה.

הפרידו ביניהן באמצעות לבד או חוצץ רך אחר כדי למנוע שריטות.

כללים לרכישה חכמה

בחרו במחבת שמצוין עליה תו תקן בין לאומי, בישראל אין עדיין תקן למחבתות ולכן ניתן להסתמך על תקנים אירופאים או אמריקאים כגון : ECC  או FDA  כדי להיות בטוחים שאכן נבדקה ע"י גורם מוסמך בין לאומי.

מחבת שמצוין על גבי אריזתה עד איזו טמפרטורה היא עמידה בטוחה יותר לשימוש.

רכשו מחבת של מותג ידוע, במקום שאתם סומכים עליו.

מחבתות מצופות נון סטיק ( NON-STICK  ) בטיחותיות יותר לשימוש בתנאי שהיצרן מצהיר על גבי אריזתן שהן נטולות Pfoa (חפשו את הכיתוב Pfoa Free).

מעת לעת מגיעות לשוק מחבתות צבעוניות – חובה לוודא שצבע בו השתמשו הינו בטיחותי ונקי מרעלים, לכן רצוי לרכוש מותג ידוע, צבע זה יפה יחד עם זאת עלול להכיל חומרים מסוכנים לגוף כגון: עופרת או נחושת ותוך כדי הניקוי שלהם עוברים חלקיקי צבע למזון.

גם בסירים ומחבתות המחיר כן קובע. במקרים רבים מחבת זולה תהיה עשויה מחומרים זולים.

והבלאי יהיה גבוה ומהיר כך שבסופו של דבר תצטרכו להחליף אותה מהר מאוד.

אצלנו תוכלו למצוא מגוון רחב מאוד של סירים ומחבתות כגון :

VALIRA 

FOOD-APPEAL

CAPSTONE 

MORPHY RICHARDS 

COOKCEL

ARCOSTEEL