הסיפור מאחורי המתכון
האמת היא שהסיפור שלנו עם קנלוני סובב סביב ארוחת חג השבועות
זה התחיל בניסיונות לייצר מנות ייחודיות לכבוד חג השבועות
מנות שהן מעבר לפסטה שמנת או בורס גבינות
הגליל האקזוטי ששמו קנלוני מתמלא במלית גבינות ייחודית
ואז אמרנו לעצמנו אם זה כזה כייף בחלבי מדוע שלא ננסה בשרי
ומאז המנה הזו מככבת על השולחן שלנו
מצרכים
- חבילת קנלוני קנויה
- 1 ק"ג בשר טחון
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות
- 100 גרם רסק עגבניות
- בצל גדול
- צרור פטרוזיליה
- 4 כפות שמן
- 3 כוסות מים
- מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מוסקט / קינמון
אופן ההכנה
הסוד בקנלוני הוא הסבלנות.
לכל דבר יש את הרגע שלנו ואין לנו שום דרך לזרז את התהליך
הקנלוני מורכב משלוש פעולות נכונות
- הכנת המלית
- הכנת הרוטב
- חיבור בין שלושת המרכיבים למנה אחת מנצחת
קנלוני בשר מתכון מתחילים …
הכנת המלית
בוזקים 3 כפות שמן אל המחבת מוסיפים תבלינים:
כף שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית מוסקט.
בעזרת סכין איכותית קוצצים את הבצל ומניחים בתוך המחבת
מפזרים את הבשר הטחון על פני המחבת ומערבבים ומפרידים כל הזמן בכדי למנוע הצטברות גושי בשר
ממשיכים בטיגון על אש בינונית עד שהבשר משנה את צבעו.
טיפ מדליק.
נתקלתי במוצר ייחודי המאפשר לי להתפנות לדברים אחרים והוא בהחלט מבצע עבורי את העבודה "המשעממת" הוא מערבב לי את המלית באופן עצמאי בוחש אלקטרוני מוצר ייחודי בדיוק למשימות כאלה
הכנת הרוטב
בסיר קטן נשים 2 כפות שמן עם מלח פלפל שחור פפריקה (רבע כפית קינמון לא חובה )
נערבב עד לרתיחה נוסיף את קופסת העגבניות המרוסקות ואת קופסת הרסק ונערבב עד לקבלת מרקם אחיד,
נוסיף שלוש כוסות מים, נביא לרתיחה ננמיך את האש ל-10 דקות.
אני אוהב להוסיף כפית סוכר לריכוך חמיצות העגבניות
חיבור המנה
חשוב מאוד להכין את המנה בכלי שאנחנו גם מתכננים להגיש אתו זה קצת קשה להעביר קנלוני שזה עתה בושל או היה בתנור ושישמור על צורה נעימה למראה.
שימו לב: ניתן להכין את הקנלוני בסיר ולבשל וניתן להכניס לתנור- אני מעדיף בתנור.
יאללה מתחילים …
ממתינים בסבלנות עד לקירור מוחלט של מלית הקנלוני, לאחר שמוודאים שהיא קרה
מתחילים במילוי, יש להשתדל למלא מספיק כי אחרת הקנלוני קורס אל תוך עצמו.
בוחרים כלי שיהיה מספיק גדול להכין את הקנלוני בשכבה אחת.
לאחר מילוי כל הקנלוני וסידור בתבנית נוודא שהרוטב צונן מספיק עד לטמפרטורת החדר.
( הסיבה שאנו מתעקשים על קירור המלית והרוטב היא שהפסטה קשיחה ביותר ואם אנחנו נשים עליה רוטב חם או מלית חמה היא פשוט תתבקע ותתפרק )
שופכים את הרוטב ומוודאים שהוא מכסה את הפסטה שלנו במלואה
מכסים את התבנית עם נייר כסף ויוצרים מעין אטימה מלאה.
מכניסים ל- 30-40 דקות לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
מוציאים מהתנור עדיין לא פותחים את הכיסוי אבל עוצרים את הבישול
פותחים את בוזקים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים
בתיאבון 🙂
קנלוני גבינות
עובר בדיוק אותו תהליך עם הרוטב אלא שהמלית היא שונה
אנו מקפידים לעשות את זה עם 3 סוגי גבינה
- גבינה רכה (סקי וכדו' )
- גבינה מלוחה ( בולגרית פטקי וכו' )
- גבינה נמסה ( עמק גלבוע וכדו' )
מערבבים את שלושת סוגי הגבינות, מוסיפים שום כתוש מ-3 שיניים
קוצצים חצי צרור שמיר, ורבע צרור פטרוזיליה ( אין צוריך בתבלון נוסף החמיצות תגיע מהשמיר והחריפות משיני השום )
מעבירים את הכל לשקית זילוף איכותית וממלאים את הקנלוני עד כמה שניתן
מכאן אותו תהליך ממשיך עם הרוטב בדיוק כמו הבשרי אפשר להכין עם אותו הרוטב
לכו לחגוג טעמים נהדרים לחיך שלכם ולקצור מחמאות 🙂