פורסם ב-

פסטייה מרוקאית אישית

פסטייה קטנה ומטריפה .

לפעמים יש את המאכל הזה שנראה תמים אבל מסתיר בתוכו עקצוץ חריף במתיקות חמצמצה

כזו בדיוק היא הפסטייה שמלאה בכל טוב .

כן זה לא מעט עבודה ולא מעט תבלינים וכמה שלבי הכנה .

אבל כל זה מתגמד עם הביס שמתפוצץ בפה עם כל כך הרבה טעמים .

אז מה צריך ?

למלית :

עלי פילו, חצויים כמספר המנות שרוצים להכין ( מכל עלה פילו מכינים 2 יח’ )

3 בצלים בינונים, פרוסים

1 פלפל צ’ילי חריף טרי קצוץ ( מי שרוצה יותר עוקצני מוזמן להוסיף )

50 גרם ( כוס ) אגוז מלך קלוף

100 גרם ( 2 כוסות )  פיסטוק / שקד מולבן , הפיסטוק משמש אותנו למלית ולהגשה .

50 גרם ( כוס ) צימוקים

50 גרם ( כוס ) משמשים קצוצים

כפית שטוחה קינמון טחון

רבע כפית זנגביל (ג’ינג’ר)

כפית שטוחה מלח

חצי כפית פפריקה מרוקאית מתוקה

שליש צרור פטרוזיליה, קצוץ

לבצק פילו :

4 כפות סוכר

מיץ מלימון שלם .

ספריי שמן לשימון העלים שלא יתפרקו

ביצה טרופה, להברשה

המרכיב העיקרי  :

מילוי הפסטייה במקור הוא עוף או אם לדייק פרגיות החלק היותר עסיסי בעוף

אולם ניתן לעשות אותה בכל וורסיה שאנחנו בוחרים , אפשרי במילוי בקר , צמחוני , טבעוני

בסוף הכל מתחבר בתוך העלים שכולאים את הטעמים ומתפוצצים עם הביס הראשון .

איך מכינים ?

במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב , מוסיפים את התבלינים ( למעט הפיסטוק ) ומערבבים כ- 4-5 דקות עד שהנוזל כמעט ונעלם חלקו מתאדה חלקו נספג במלית .

 

מוסיפים את הבשר ומערבבים כ-2 דקות נוספות מצננים .

מניחים דפי פילו על מגבת שלא יתייבשו ולא ייקרעו .

מרססים כל אחד מהם בספריי שמן בכדי שיהיה אפשרי לעבוד איתו

זה השלב הקריטי בהכנה שבו חייבים לעבוד במהירות .

על כל דף שמים מעט מהמלית ( הכמות צריכה להיות כזו שתאפשר סגירה מלאה של הדף כמו בסיגרים ) שמים מעט פיסטוק וסוגרים את הדף בעזרת הביצה הטרופה .

על מחבת ממיסים את הסוכר עם מעט מים  ( היחס בין המים לסוכר הוא 1 לארבע ) ומערבבים עד שנוצרות בועות , מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עד להסמכה .

בעזרת מברשת מברישים את הפסטיות מכל כוון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכחצי שעה , או עד לקבלת גוון חום זהבהב .

מוציאים ומפזרים פיסטוקים שבורים מסביב מי שרוצה להוסיף עוד מתיקות מוזמן להוסף אבקת סוכר מעל

 

טיפ :

הפסטייה יכולה להגיע במגוון צורות וגדלים

מי שרוצה יכול להכין פסטייה מרכזית בתבנית אפייה , העיקרון הוא אותו עיקרון בדיוק רק צורת ההגשה היא שונה .

בתיאבון J