או פסטה שילדים אוהבים ….
מצרכים :
1 חבילת פסטה מספר 5
6 שיני שום קלופות
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1 קופסה עגבניות קצוצות – עדיף כמובן לקצוץ ידני או בעבד מזון
1 כף פפריקה מתוקה .
2 כפות שמן זית
קמצוץ פלפל שחור
מלח
1 כפית מרק עוף
1 כפית סוכר
4 עלי בזיליקום טרי
אופן הכנה :
מרתיחים סיר רצוי סיר ייעודי להכנת פסטה עם מים ומבשלים את הפסטה על אש נמוכה עד לרמת אל דנטה .
מניחים את התבלינים ( לא כולל סוכר ) עם השמן כ-2 דקות רק לפתיחת טעמים
מוסיפים העגבניות ומערבבים עד לקבלת רוטב סמיך מוסיפים את הרסק ושוב מערבבים .
מפזרים את הסוכר מעל הרוטב ומערבבים שוב .
כל בישול הרוטב נעשה על אש נמוכה .
טועמים ומתקנים במידת הצורך .
כלים :
סיר פסטה – עם מסננת מובנית או סיר פסטה עם מסננת במכסה שניתן להוציא את המיים .
במידה ואין סיר פסטה ניתן לבשל בסיר רגיל ולאחר מכן לסנן במסננת פסטה
סיר קטן / קלחת יציקה עם ציפוי Non-stick למניעת הדבקות הרוטב
כף עץ / סיליקון לערבוב הרוטב
קערות הגשה עמוקות לפסטה ולרוטב .
צלחות פסטה עמוקות להגשה
כף ייעודית לספגטי .
הגשה :
מוציאים את הפסטה מהנוזל ומניחים בסיר מוסיפים את הרוטב ומערבבים .
אפשרות נוספת היא להגיש בקערה נפרדת את הפסטה
וקערה נפרדת לרוטב או במידה ועשיתם מספר רטבים ואז כל אחד בוחר לו את הרוטב המתאים לו
אפשר לפזר פרמזן
בתיאבון 🙂