פורסם ב-

פסטה ברוטב עגבניות .

או פסטה שילדים אוהבים ….

מצרכים :

1 חבילת פסטה מספר 5

6 שיני שום קלופות

1 קופסה קטנה רסק עגבניות

1 קופסה עגבניות קצוצות – עדיף כמובן לקצוץ ידני או בעבד מזון

1 כף פפריקה מתוקה .

2 כפות שמן זית

קמצוץ פלפל שחור

מלח

1 כפית מרק עוף

1 כפית סוכר

4 עלי בזיליקום טרי

אופן הכנה :

מרתיחים סיר רצוי סיר ייעודי להכנת פסטה עם מים ומבשלים את הפסטה על אש נמוכה עד לרמת אל דנטה .

מניחים את התבלינים ( לא כולל סוכר ) עם השמן כ-2 דקות רק לפתיחת טעמים

מוסיפים העגבניות ומערבבים עד לקבלת רוטב סמיך מוסיפים את הרסק ושוב מערבבים .

מפזרים את הסוכר מעל הרוטב ומערבבים שוב .

כל בישול הרוטב נעשה על אש נמוכה .

טועמים ומתקנים במידת הצורך .

כלים :

סיר פסטה – עם מסננת מובנית או סיר פסטה עם מסננת במכסה שניתן להוציא את המיים .

במידה ואין סיר פסטה ניתן לבשל בסיר רגיל ולאחר מכן לסנן במסננת פסטה

סיר קטן / קלחת יציקה עם ציפוי Non-stick  למניעת הדבקות הרוטב

כף עץ / סיליקון לערבוב הרוטב

קערות הגשה עמוקות לפסטה ולרוטב .

צלחות פסטה עמוקות להגשה

כף ייעודית לספגטי .

הגשה :

מוציאים את הפסטה מהנוזל ומניחים בסיר מוסיפים את הרוטב ומערבבים .

אפשרות נוספת היא להגיש בקערה נפרדת את הפסטה

וקערה נפרדת לרוטב או במידה ועשיתם מספר רטבים ואז כל אחד בוחר לו את הרוטב המתאים לו

אפשר לפזר פרמזן

בתיאבון 🙂