חריימה , גפילטע או דג מרוקאי ?
בהרבה מאוד בתים בישראל ארוחת שישי ללא דגים היא לא ארוחת שישי.
הדג מככב על שולחן שישי בכל העדות ובמגוון ווריאציות שונות
אז למה בעצם אוכלים דג בשבת ?
הדג הוא סמל לברכה עונג ושפע בדיוק כמו השבת שהיא זמן עינוג ומנוחה .
היום אנחנו נתמקד בדג מרוקאי עשיר ומהביל שמהרגע שעלה לגז כל הבית נכנס לאווירת שישי .
אז מה צריך ?
3 תפו"א קלופים ופרוסים בעובי של 1 ס"מ
3 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות .
2 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות .
3 פלפלים ירוקים חריפים
( מי שאוהב חריף שיוסיף עוד ויחרוץ אותם באמצע , מי שלא שישאיר אותם סגורים ואף יפחית ) .
4 פלפל מתוק יבש שטוף טוב טוב .
1 ראש שום קלוף כשהשיניים חצויות .
1/2 צרור כוסברה טרייה חתוך גס .
4 פרוסות עבות מעגבניה .
4 פרוסות לימון דקות .
בחירת הדג :
כאן לכל אחד יש ההעדפה שלו לסוג הדג , חלק יעדיפו נסיכת הנילוס , חלק לברק , חלק מושט כל אחד והבחירה שלו .
תבלינים :
מלח , פפריקה אדומה מתוקה מרוקנית בשמן , כפית שטוחה כורכום , כפית שטוחה כמון , שמים את התבלינים בכוס ומוסיפים שמן מערבבים טוב .
אופן הכנה :
על סוטאז' יציקה עם ציפוי Non-stick מניחים את פרוסות תפו"א האדמה בשכבה אחת ,
מעליהם מניחים את פרוסות העגבנייה והלימון , מעליהם את הגזר והפלפלים , מפזרים את שיני השום .
על כל הירקות מניחים את הדג , ומעליו ומפזרים את התבלינים עם השמן .
באותה הכוס מוסיפים מים חמים ומוזגים לתוך הסיר עד לכיסוי התבשיל , לא מעבר לכך .
מעל מפזרים את הכוסברה
מביאים לרתיחה עשר דקות ומנמיכים את האש לעוד 40 דקות עד שעה בודקים שהנוזלים הצטמצמו .
הכלים להכנה :
דגים מכינים בסיר שטוח ( סוטאז' ) גדול הסיר נקבע בהתאם לכמות המנות וגודל הנתחים .
ניתן להשיג סוטאז' בגדלים : 24/ 28 / 30 / 32 / 36 / 40 ס"מ
לדגים רצוי להשתמש בסירי יציקה עם ציפוי Non stick איכותי בכדי למנוע הדבקות של השכבה התחתונה לסיר .
לירקות האידיאל להשתמש במנדולינה שיש לה מספר אפשרויות חיתוך כגון : Borner V5 מנדולינה איכותית .
וקדימה בתיאבון
להעלאת מתכון שלכם לחצו כאן