הסיפור מאחורי המתכון
10 דקות עבודה בקערה אחת גדולה, זה כל מה שצריך כדי להכין את המעדן הזה.
אחת הפשטידות היותר אהובות במטבח כארוחת ערב או לאירוח.
סבתא שלי, אלופת הפשטידות הייתה "מחביאה" ירקות בפשטידות שלה כדי להאכיל את הנכדים בירקות בריאים ומזינים. וככה מגיל מאוד קטן כל הנכדים שלה אכלו וגדלו על ברוקולי, כרישה, תרד ושאר הירוקים המוזרים שילדים לא אוכלים. שילוב של ברוקולי ירוק וחצי פריך עם גבינות נמסות, בכל ביס ישאיר בכם רצון לעוד ועוד ביס. הילדים עפים על פשטידות עם גבינות, פחות מרגישים ורואים את הירוקים. וההורים - עשו את שלהם!
את המתכון הזה לא שיניתי ולא נגעתי השארתי אותו מושלם כמו שהוא, קל פשוט טעים ועשיר בטעמים עם המצרכים הבסיסיים מהמטבח הצנוע של סבתא שלי.
מצרכים
- 700 גרם פרחי ברוקולי
- 1 גביע גבינת קוטג'
- 2.5 כפות קמח
- 2 ביצים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 1 גביע קטן של שמנת חמוצה 100 גרם
אופן ההכנה
שוטפים היטב את פרחי הברוקולי וחולטים במים רותחים במשך כ-5 דקות עד לחצי ריכוך של הפרחים.
לאחר מכן מעבירים למסננת ומצננים.
בקערה גדולה מערבבים את שאר מרכבי הפשטידה מלבד פרחי הברוקולי.
מוסיפים את פרחי הברוקולי בסוף ומערבבים היטב, חלק מהפרחים מתפרקים תוך כדי וזה בסדר ורק מוסיף למרקם הפשטידה.
משמנים תבנית סיליקון ויוצקים לתוכה את תערובת הפשטידה שהכנו.
אופים את הפשטידה בתנור שחומם מראש ל-180 למשך חצי שעה, או עד שתזהיב.
מוציאים את הפשטידה לצינון.
חשוב לצנן את הפשטידה היטב לפני הגשה אחרת היא תתפרק.