הסיפור מאחורי המתכון
אחת הלביבות הטעימות ביקום, במתכון קל בריא וכל כך טעים.
שילוב מנצח של בטטה עם תפוח אדמה (מושלם) ושמיר המוסיף מצבעו הרענן וטעמו הייחודי מה שמקפיץ את כל המנה ומשאיר טעם של עוד ועוד לביבה. את המתכון הזה יצרתי כשהתבקשתי להכין ערימת לביבות לגן ילדים, וזה עבד נהדר. קודם כל המתכון באמת פשוט ולא מכיל הרבה מצרכים מה שהופך את כל התהליך לממש קל וזריז. וכמובן שהילדים טרפו את כל הלביבות, כי מי יכול להגיד לא לענני בטטה?!
את הלביבות אפשר לשמור קירור עד שלושה ימים אבל רב הסיכויים שלא יקרה. הן נחטפות מיד איך שיוצאות מהתנור, עם ממרח ליד, סלט קצוץ או ככה, כמו שהן, מושלמות בזכות עצמן.
מלא בתאבון
מצרכים
- 2 בטטות
- 2 שיני שום כתושות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- חופן שמיר קצוץ
- 1 ביצה
- 3 כפות קמח
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
מבשלים יחד את הבטטות ותפוחי האדמה עד שמתרככים. מסננים. קולפים ומועכים לפירה יחדיו.
מקררים היטב את הפירה המוכן.
בקערה גדולה מערבבים את כל שאר מצרכי הלביבות עם הפירה.
יוצרים לביבות (אני משתמשת בכף מדידה על מנת ליצור גודל אחיד בין כל הלביבות) ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
אופים את הלביבות בתנור חם על 180 מעלות עד להשחמה של החלק העליון.
הופכים את הלביבות וממשיכים לאפות עד להשחמה של הצד השני.