מצרכים
- 2 כנפי עוף
- 1 כרע עוף (ירך+שוק)
- שמן זית
- 4 כוסות ציר עוף
- 1 קישוא גדול
- 2 גזרים קלופים בינוניים
- 1 בצל לבן גדול
- 1 תפוח אדמה בינוני
- 1 גבעול סלרי
- 3 יחידות כרוב ניצנים
- מלח פלפל
- להגשה: 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס 1/2 צרור כוסברה, קצוץ גס
אופן ההכנה
- מפזרים על השוק, הירך ועל הכנפיים מלח-פלפל וצורבים בשמן זית 2 דקות מכל צד בתוך סיר מרק.
מוסיפים לסיר את ציר העוף ומרתיחים עד שהעוף מתרכך, כ 30 דקות.
חותכים את הירקות לקוביות גסות. את כרוב הניצנים חוצים לאורך.
שמים בתוך סיר אחר שמן זית ומטגנים את הירקות החתוכים עם מעט מלח 6 דקות אגב ערבוב עד שקיפות.
שופכים 2-3 כוסות מהציר הקיים לתוך הסיר של הירקות ומבשלים 20 דקות עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את שאר הציר והעוף ביחד לתוך הסיר של הירק. נותנים להתבשל עוד 10 דקות.
להגשה:
- מוציאים את העוף מהמרק ומפרקים אותו כך שלא יהיו עצמות. מערבבים את העוף עם עשבי התיבול הקצוצים (פטרוזיליה,כוסברה) ושמים בצלחת ההגשה.
יוצקים את המרק בתוך הצלחת עם העוף.
- עפים על כל ביס
- אם בא לכם להכניס את השולחן לאווירה קחו עצה ותגישו מרק חם בסיר חרס צבעוני שגם מוסיף לתחושת החמימות הבייתית שאנחנו כל כך אוהבים