הסיפור מאחורי המתכון
אז לסלט הזה יצא שם של סלט פולני (כנראה בגלל השמיר). בעיני הסלט הזה הוא מאוד קיצי, קליל בטעמים והכנה וכולו ירוק כמו הקיץ. משתלב נהדר בכל שולחן וארוחה ואפילו שהסלט פולני, הוא מככב בכל שווארמיה/פלאפל וכבר מזמן הפך לחלק מהמטבח הישראלי. אז הבאתי את המתכון הביתי הקבוע שלי, מתכון הדורש עבודה מינימלית, מעט מרכיבים ו"סוגר פינה" בכל ארוחה. למי שמשתמש במנדולינה במטבח ההכנה של הסלט בכלל כרוכה באפס מאמץ.
מצרכים
- 6 מלפפונים לא קלופים, שטופים
- צרור של שמיר
- 1/4 כוס שמן צמחי
- 1/4 כוס לימון
- 1/4 כוס מים
- 1/2 כוס חומץ
- כפית סוכר
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
חותכים את המלפפונים לעיגולים אם יש מנדולינה לירקות טובה הפעולה יוצאת מדוייקת ומתבצעת תוך שניות
מעבירים לכלי רחב ושטוח על מנת שיהיה נוח לכסות את כל המלפפונים ברוטב
בעזרת סכין חדה ואיכותית קוצצים את השמיר ומפזרים על המלפפונים.
בקערת ערבול מערבבים את כל חומרי הרוטב בעזרת מטרפה איכותית .
שופכים על המלפפונים, מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ושומרים במקרר.
טיפ:
את ערבוב הסלט רצוי לעשות עם הידיים בתנועות מעגליות פשוט להרים מתחתית הקערה להגביה ולשחרר
פעולה זו אינה פוגעת במרקם הירקות ומייצרת את האווריריות שהסלט הזה צריך .