הסיפור מאחורי המתכון
מרק עגבניות היה תמיד אחד החביבים עליי. כל כך פשוט להכנה ועם זאת כל כך עשיר בטעמים. את האורז אני מחליפה לפעמים באיטריות למרק, לפעמים מוסיפה כמה כדורי מוצרלה בצלחת וכך צלחת מרק הופכת לארוחה שלמה. כמובן שניתן להוסיף או לגוון לפי הטעם אבל תמיד להוסיף כמה טיפות שמן זית מעל. המרק הבסיסי, כמו שהוא נהדר בפני עצמו, בעל טעים עמוק וצבע עשיר.
מצרכים
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- 2 עגבניות רכות מגורדות
- 400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
- 4 כוסות מים (960 מ”ל)
- חצי כוס אורז לבן שטוף ומסונן
- כפית מלח, כפית סוכר, מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום כתוש ומטגנים דקה נוספת.
-מוסיפים עגבניות מגורדות, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים ומתבלים במלח, סוכר ופלפל שחור.
מערבבים בעזרת כף סיליקון ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים במשך כ-20 דקות.
-טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני, מוסיפים אורז לבן ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
-מומלץ לקשט בכמה עלים ירוקים מעל וכמה טיפות שמן זית
למושחתים כמוני, כמה כדורי מוצרלה קטנים בתוך המרק.