הסיפור מאחורי המתכון
בוריק
גיוון מקורי לארוחת ערב / בוקר
ניתן להכין גם בצורה של עלה סיגר פרוס 2 ביצים ומעליו עלה סיגר נוסף
( בצורת עיגול)
מצרכים
- עלי סיגר
- שמן לטיגון
- ביצים
אופן ההכנה
מחממים במחבת איכותית כמות נדיבה של שמן
כשהשמן מגיע לטמפרטורה הנכונה מניחים עלה סיגר עגול על השמן החם
מעל עלה הבצק בעדינות מניחים ביצה
ומיד מקפלים את עלה הסיגר לסגירה תוך כדי הטיגון
מטגנים בצד אחד עד קריספיות וקבלת צבע זהוב
בעזרת מרית או מלקחיים עם קצה סיליקון הופכים את הבריק ומטגנים צד שני
חשוב לדעת :
- מלית הבוריק יכולה להיות כל מה שאתם אוהבים החל מביצה דרך תפו"א, בטטה, ירק ועוד …
- לשמירה על רעננות הבוריק והכנסת מעט קלילות ( בכל זאת מדובר בבצק מטוגן בשמן עמוק ) מומלץ להגיש עם ירק קצוץ מטובל בלימון, בצל ירוק עם פטרוזליה מפוזר מעל
- ניתן להכין גם בוורסיה טבעונית
טיפ :
טמפרטורת השמן היא קריטית לעשיית מנה מדויקת בכדי שהביצה לא תהיה רכה מידי והעלה לא ישרף מידי, לכן אני ממליצה להשתמש ב- מודד טמפרטורה לשמן בכדי להגיע לתוצאה מושלמת
בתאבון 🙂