בייגלה ירושלמי נתלש - cook shop
פורסם ב

בייגלה ירושלמי נתלש

מאת : אורנית אורפלי

הסיפור מאחורי המתכון

כמה שאני והילדים שלי אוהבים בייגלה ירושלמי טרי עם מלא שומשום ויש לו ריח נפלא וטעם נהדר 

מצרכים

  • קמח
  • שמרים יבשים
  • סוכר
  • שמן זית
  • ביצה
  • חלב
  • מלח
  • גבינת חמד
  • מוצרלה
  • פרמז’ן
  • תרד טרי
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט
  • שומשום

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים.
מוסיפים:
  • סוכר
  • שמן זית
  • ביצה
  • חלב
מתחילים ללוש על מהירות נמוכה 2-3 דקות.
מוסיפים מלח, מתחילים להוסיף מים בהדרגה, רק עד שמתקבל בצק גמיש, רך ודי דביק.
מעבירים לקערה משומנת קלות בשמן זית ומתפיחים 1/2 שעה.
מורידים לבצק את הנפח, לשים עוד 2 דקות ומתפיחים עוד 1/2 שעה.
מכינים את המלית:
שוטפים היטב את עלי התרד ושמים בקערה.
קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה – (אנו ממליצים להשתמש בקוצץ הירקות המושלם של ארקוסטיל בדיוק כמו שראיתם במסטר שף)
מפוררים לתוך הקערה את גבינת החמד ומועכים את הגבינה והתרד טוב טוב עד שהתרד משתלב עם הגבינה ומצטמצם כאילו חלטנו אותו.
מוסיפים את המוצרלה והפרמז’ן המגוררים, מוסיפים פלפל שחור, אגוז מוסקט, מלח גס לפי הטעם ושמן זית ומערבבים היטב.
מכינים שבלולי בייגלה ירושלמי :
משמנים קלות משטח עבודה בשמן זית ופותחים את הבצק בעזרת הידיים.
הבצק רך מאוד וגמיש ונפתח בקלות. הבצק צריך להיות מאוד דק ולא נורא אם הוא נקרע מעט, זה בצק שמרים והוא יתפח וייסגר באפייה.
מורחים עם הידיים את המלית על כל שטח הבצק.
חותכים לריבועים . מגלגלים כל ריבוע לרולדה ומגלגלים אותה לשבלול.
טובלים כל שבלול בשומשום משני הצדדים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה .
ממשיכים כך עד שכל התבנית מלאה ואז ממשיכים להניח מעל קומה נוספת של שבלולים
את השבלולים הגדולים יותר שימו למטה ואת הקטנים מעליהם.
מתפיחים 30-40 דקות עד שהשבלולים תופחים וממלאים את התבנית.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
אופים את שבלולי הבייגלה 25-35 דקות, עד שהחלק העליון ממש שחום

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

הנתונים האישיים שלך ישמשו לעיבוד הזמנתך, לתמוך בחוויה שלך בכל אתר אינטרנט זה ולמטרות אחרות המתוארות במדיניות הפרטיות שלנו. מדיניות פרטיות.

*/