הסיפור מאחורי המתכון
את המתכון אימצתי מחמתי שאימצה את המתכון מאמא שלה.
היא סיפרה לי זיכרון מתוק מיימי עבר, יום יום בשעה 19:00 בערב היו מתכנסים בני המשפחה לתה ועוגיות מרוקאיות.
עוגיות פירכות ונימוחות שמחכות לטבילה בכוס תה או קפה.
פרווה
מצרכים
- 6 כוסות קמח לבן
- 2 שקיות אבקת אפיה
- חבילה מחמאה מומסת
- כוס שמן
- כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- כוס מיץ תפוזים סחוט
- כוס שומשום
- רבע כוס קוקוס
אופן ההכנה
- בנפה חשמלית מנפים את הקמח.
- בקערה גדולה שמים את כל חומרי העוגיות ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
- נפעיל את המכונה על החלק של העוגיות ומעבירים חלק מהבצק למכונה ודוחסים אותו פנימה.
- כל 15 סמ גוזרים בעזרת מספריים.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה .
- אופים בתנור שחממנו מראש על 180 מעלות ל 20 דק או עד להזהבה.
- חשוב לצנן את העוגיות לפני שמעבירים לקופסא.
לא כולם אוהבים להשתמש באקדח העוגיות ומעדיפים שיטה אחרת המגיע בצורת מטחנת בשר מסורתית
מטחנת בשר כמו של פעם שפשוט מחליפים להם סרגל וכך משנים את ייעודה למכונה להכנת עוגיות מרוקאיות