קציצות עדשים לקטנטנים - cook shop
פורסם ב

קציצות עדשים לקטנטנים

מאת : אדווה כהן

הסיפור מאחורי המתכון

כל ערב אני חושבת מה להכין לילד , כבר נגמרו הרעיונות וכשנגמרים הרעיונות אנחנו מתחילים לתת ג׳אנק פוד , אז החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולפנק אותו וגם אותי בארוחה שעשויה מחומרי גלם טובים ואכותיים ,ארוחה טעימה ומזינה וגם קלה להכנה . 

אגב המתכון מתאים לצמחוניים. 

בהצלחה 👇🏼

מצרכים

  • כוס עדשים
  • ביצה
  • תפוח׳א
  • חצי בטטה
  • בצל
  • קישוא
  • חצי כוס פירורי לחם
  • כוסברה ושמיר
  • תבלינים: כורכום, מלח, פלפל, כמון, פפריקה מתוקה.

אופן ההכנה

  • בסיר נירוסטה ( אסביר בהמשך מדוע ) בישלתי את העדשים עם מים ל 20 דק.
  • לוקחים קולפן איכותי ומקלפים את הקליפה של התפוחא והבטטה.
  • על מגש חיתוך עם סכין ירקות חדה לחתוך את תפוחי האדמה והבטטה לעיגולים קטנים כדיי שיתבשלו מהר יותר.
  • מכניסים לסיר את התפוחא ובטטה ולאחר שהגענו עם מזלג שהם מוכנים מוציאים שופכים את המים ובעזרת מועך מעכתי לפירה.
  • בפומפייה גירדתי את הבצל והקישוא.
  • במעבד מזון קצצתי את הירק כוסברה ושמיר.
  • להוסיף את כל המצרכים לקערה גדולה ולערבב טוב טוב , לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לספיגת טעמים. (רבע שעה).
  • במחבת נון סטיק איכותית לחמם שמן ולגלגל את העיסה שלנו לעיגולים ולטגן אותם משני הצדדים עד להשחמה.

טיפ קטן אבל חשוב: 

ניתן לחסוך זמן ומאמץ בעזרת שימוש בסיר לחץ, כך מקצרים את משך הבישול.

סירי לחץ של חברות מובילות כגון: ארקוסטיל, פוד-אפיל, סולתם וכדו’ מצויידים היום עם מכסה רגיל

כך שניתן להשתמש באותו הסיר גם כסיר לחץ וגם כסיר רגיל

סירי הלחץ מגיעים מנירוסטה ולכן ניתן למעוך עליהם את הירק ללא כל חשש בפגיעה בסיר.

בתאבון 🙂

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

הנתונים האישיים שלך ישמשו לעיבוד הזמנתך, לתמוך בחוויה שלך בכל אתר אינטרנט זה ולמטרות אחרות המתוארות במדיניות הפרטיות שלנו. מדיניות פרטיות.

*/