הסיפור מאחורי המתכון
מרק שעועית מהביל חורפי זכרונות מבית סבתא.
בימי החורף הקרים היינו נוהגים לבקר אצל סבתא לשתות את מרק השעועית .
מרק חורפי ובריא מתאים לכל בני הבית .
מצרכים
- 500 גרם שעועית לבנה
- 4 שיני שום
- קופסאת רסק עגבניות קטנה
- בצל
- 2 גבעולי כרפס
- פיטרוזליה
- תבלינים: מלח ,פלפל שחור גרוס,כמון ופפריקה מתוקה
- 2 פלפלים אדומים יבשים
- 2 גזרים
אופן ההכנה
- מרתיחים שעועית בסיר לחץ חצי שעה לריכוך השעועית
- לטגן במחבת איכותית עם ציפוי נון סטיק ( מונע הדבקות ) בצל עד להזהבה
ולהוסיף שיני שום. - על קרש חיתוך נחתוך גזרים לקוביות ולהוסיף למרק, גם קוצץ קוביות יעשה את העבודה בצורה טובה.
- להכניס את שאר המצרכים:
רסק
פלפלים
סלרי. - מוסיפים ליטר מים ומערבבים.
- מוסיפים את השעועית ומכסים למשך 20 דק.
- בסוף הבישול מוסיפים פטורזילה קצוצה.
בתאבון.