הסיפור מאחורי המתכון
מי לא אוהב עוגות גבינה אפויות ??
אבל מצד שני למי יש כוח להכין אחת כזו ??
כבר הרבה זמן בא לי להכין עוגת גבינה פשוטה וקלה. שלא דורשת הפרדת ביצים , שמכינים ממש כמו עוגה בחושה. התוצאה אמנם לא אוורירית כמו בעוגת הגבינה האפויה הקלאסית, אבל הקרם שהוספנו לעוגה נמסה בפה ופשוט נפלאה.
אז מצאתי מתכון של עוגת גבינה בחושה בלי להפריד בייצים ובלי באלגנים הכל לתוך קערה ולתנור.
אין טעים וקליל כזה .
בהצלחה :)
מצרכים
- 500 גרם גבינה לבנה
- 3 בייצים
- 2 כוסות קמח
- שקית אבקת אפיה
- שקית סוכר וניל
- חצי כוס שמן
- לקרם: שמנת להקצפה, רבע כוס חלב, אינסטנט פודינג וניל.
אופן ההכנה
על מנת ליצור כמויות מדויקות ניתן להעזר בכוסות מדידה.
בתוך קערה לערבב במטרפה את הגבינה הביצים השמן וסוכר הוניל.
להוסיף את המוצרים היבשים קמח ואבקת אפיה ולערבב טוב טוב.
בעזרת לקקן מוציאים את כל התערובת לתוך תבנית פיילה זכוכית בגודל 26.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ל 20 דק לאחר מכן להוריד ל 100 מעלות ל 10 דק.
להוציא את העוגה להניח על משטח שהעוגה תצטנן .
בנתיים מתחילים להקציף במיקסר עם וו בלון את הקרם שלנו, להוסיף את המצרכים של הקרם ולהפעיל את המיקסר עד שהקרם יציב.
בעזרת הלקקן שלנו שוב ננקה את הקערת מיקסר ונשפוך את כל הקרם על העוגה.
לכסות בניילון נצמד ולמקרר לשעה .
שיהיה בתאבון 🙂