ארטישוק הוא ירק נהדר ולאחר שמשדכים לו רוטב ממנו הוא סופח אליו טעמים הוא לטעים הרבה יותר !
הארטישוק מגיע לשיא פריחתו עם סיום החורף תחילת האביב בדיוק בגלל זה הוא מככב כמנת הדגל בשולחן חג הפסח .
יש הרבה אפשרויות ברטבים החל מרוטב לימוני וסמיך , דרך רוטב אדום עם פלפל סודני יבש פפריקה ושום , הוספת של יין ועוד ועוד …
אנחנו מביאים לכם מתכון מבית אימא בלי שמות מפוצצים ובלי מרכיבים אקזוטיים
מתכון פשוט טעים !
אז קדימה מתחילים …
לקציצות :
חצי קילו בשר טחון צלעות / צוואר או כתף
כף כמון , מלח , פלפל , אגוז מוסקט .
כוס פירורי לחם שהבשר לא יהיה דחוס מידי .
בצל קצוץ , חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
הכנת הקציצות :
הכל בקערה מערבבים עד שנהיה מרקם אחיד ,
מגלגלים לקציצות ומניחים על לבבות ארטישוק לפי הגודל המתאים.
מכניסים למקרר לחצי שעה שיתקשה
והולכים להכין את הרוטב .
לרוטב :
מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים תבלינים
חצי כפית כורכום , כפית כמון מלח פלפל.
שיני שום חצויות מראש שלם .
חתיכות ארטישוק וגזר קצוץ וממשיכים לערבב
משאירים ככה חמש עשרה דקות ומוסיפים אפונה (מבושלת סנפרוסט וכאלה ) מערבבים ומשאירים עוד חמש דקות .
מוצאים את הקציצות עם הארטישוק ומפנים להם מקום בתחתית הסוטאז , מוסיפים מים עד לכיסוי , מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבינוני עוד כ-40 דקות .
בתיאבון 🙂