פורסם ב-

שקשוקה ישראלית אמיתית

השקשוקה אולי המאכל המזוהה ביותר (אחרי הפלאפל כמובן ) עם המטבח הישראלי .

מה כבר לא נאמר עליה ? מה לא כתבו עליה ? את כל הקומבינציות כבר ניסו עליה ….

אנחנו מביאים את שלנו בדיוק כמו שאנחנו אוהבים פשוט טבעי קצת חצוף בקיצור ישראלי …

אז מה צריך ?

כמובן עגבניות , רצוי אדומות ורכות

שש ביצים

שיני שום מראש שלם

פלפל חריף חתוך לטבעות

פפריקה בשמן מתוקה

חצי כוס שמן ( אפשר גם פחות ).

מלח / פלפל

כף סוכר .

רבע צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה :

מחממים מחבת כבדה עם ציפוי Non stick איכותי על מנת למנוע הדבקות היום אנחנו ממליצים על סדרת המחבתות עם ציפוי השיש המקורי מבית פוד אפיל להכנת שקשוקה משפחתית כזו נדרשת מחבת גדולה 32 ס”מ ( עכשיו ב-30% הנחה ב- Cook Shop  )

מוסיפים שמן , שום ( למי שלא אוהב שיני שום שלמות ניתן לכתוש את השום בעזרת כותש השום המעולה של OXO )  טבעות פלפל , תבלינים ומנמיכים את האש לפני שמוסיפים את העגבניות רצוי לבצע את הפעולה הזו בכדי לפתוח את טעמי התבלינים .

את העגבניות אנחנו אוהבים לחלוט עד לרמת אל דנטה  להסיר את הקליפה בעדינות .

מי שלא רוצה לחלוט את העגבניות מוזמן לרכוש קולפן ייעודי לקילוף עגבניות ממגוון מותגים מובילים כגון kisag  השוויצרי ( 29 ₪ ).

לאחר קילוף העגבניות יש לחתוך חתיכות גדולות כל עגבנייה ל-6 חלקים מקסימום

מוסיפים את את העגבניות למחבת ומגבירים את האש ל-2 דקות מערבבים ומנמיכים את האש

על תערובת העגבניות מפזרים כף סוכר ( הסוכר משמש להפחתת החמיצו בעגבנייה )

המחבת כל הזמן נשארת פתוחה בכדי לאדות את הנוזלים

אחרי כ- 15-20 דקות בודקים את מידת רכות העגבניות

מוסיפים את הביצים כאשר מפנים להם מקום בעזרת כף עץ או סיליקון בלבד  בכדי “שיצללו” פנימה לתוך המחבת ולא יצופו מעל

מוסיפים שוב מלח וממתינים עד שהביצים מוכנות כל אחד לפי רמת העשייה הוא אוהב

מעל המחבת ממש לפני הסיום מוסיפים אתת הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים באהבה .

טיפ : 

בכדי שהעבודה תהיה קולחת הקיצוץ יהיה נכון קל ומהיר כל אחד צריך שתהיה לו סכין מטבח איכותית שתשרת אותו

לרוב מטרות החיתוך והקיצו במטבח, אנחנו בקוק שופ ממליצים על סדרת סכיני היוקרה ARCOS NATURA מתוצרת ספרד

עם ידית העץ המדהימה, הסכין שיתן מענה לכל צורך שלכם במטבח.

למהדרין ניתן להוסיף

מיני מרגז / צ\’וריסו / סלצ’יצ’ה ולהפוך את השקשוקה לחגיגה של ממש .

או לחלופין גבינות שאתם אוהבים : מוצרלה , קשקבל , בולגרית וכן הלאה

תוספות שמקפיצה את השקשוקה למקומות אחרים

להגשה ניתן להעביר את המחבת הגדולה למרכז השולחן וכל אחד מוזג לעצמו ,

או לחלופין להעביר למחבתות שקשוקה אישיות ומגניבות ( החל מ- 39 ₪ )

טיפ נחמד : הולך נהדר עם כוס אוזו ליד וחלה טרייה .