פורסם ב-

שולחן אירוח מושלם.

כאשר אנחנו צריכים לארח הבית נכנס למין חגיגיות לא מוסברת, במיוחד כאשר אנו מתקרבים לחגים ששם האירוח הוא רשמי ודורש הכנה של ממש שתתרום לאווירה

לכן חשבנו לספק לכם כמה טיפים חשובים שיסייעו לכם לערוך שולחן חגיגי ומפנק במיוחד.

הכללים לעריכת שולחן פורמלי די פשוטים, מטרתם הינה לספק מענה מלא לצרכיו של הסועד. פריסת הסכו”ם, הצלחות וכלי ההגשה השונים מבוססים על הגדרות רשמיות תוך התחשבות באופי הארוחה, בהתאם לסדר שבו הסועד ישתמש בסכו”ם ובצלחות והסדר בו המנות יוגשו.

קדימה מתחילים:

יש להניח את הכלים במרחק של כסנטימטר מקצה השולחן, חשוב שתהיה סימטריה בין כל הכלים הנמצאים בפריסה, לכן, לעיתים נוח לקבוע קו חיצוני (בלתי נראה) שיהווה אמת מידה ויאפשר למקם באופן סימטרי את שאר הכלים על השולחן.

אופן מיקום הכלים הינו חשוב ביותר, מאחר והמיקום מייצג את סדר המנות; לכל מנה קיים סכו”ם המותאם לה – סכו”ם בעמדה החיצונית, המרוחקת מהצלחת, משמש למנה הראשונה וכך הלאה.

כף המרק והסכינים ימוקמו מימין לצלחת המרכזית, כאשר הלהבים של הסכינים פונים לכיוון הצלחת, בעוד שהמזלגות יונחו משמאל לצלחת המרכזית, יחד עם מפית אישית.

הכוסות מונחות בהתאם לסדר השימוש כסנטימטר מעל לסכינים, כוסות השתייה הנהוגות: יין לבן, יין אדום, יין קינוח וכוס מים.

מצד שמאל לצלחת המרכזית (מעל למזלגות) נהוג לספק צלוחית קטנה ללחמנייה וסכין חמאה. הכלים למנת הקינוח, מונחים מול הסועד מאחורי הצלחת המרכזית.

גם אם תרצו להכין שולחן מושקע אך לא פורמלי, מומלץ להשקיע בסט כלים איכותי וסכו”ם קלאסי (ל- 6 או 12 סועדים, בהתאם לאירוח) המורכב מצלחות מנה ראשונה, מנה עיקרית ובול למרק, בעוד שהגיוון יכול להיות בעזרים כמו מפות מעניינות, מפיות מיוחדות, סידורי פרחים או פמוטי נרות חגיגיים.

לסט כלי האוכל רצוי להתאים כלי הגשה זהים, המוגשים במרכז השולחן, דוגמת קערות סלט, קערות אורז, קערות מטבלים ומגשי אוכל – להשלמת המראה החגיגי והמוקפד.

שולחן אירוח חגיגי

ראש השנה הוא החג האהוב על כולם, האוויר מתחלף, החום של חודשי הקיץ מתחלף למשהו רענן יותר המבשר את בוא השנה החדשה והתקווה להתחדשות אוחזת בכולם.

בחגי תשרי הכי אנחנו אוהבים את ארוחת החג המשפחתית, כי זו באמת הזדמנות מצוינת להניח לוויכוחים, למריבות הקטנות ופשוט להראות אהבה לקרובים אלינו ביותר.

את שולחן החג יעטרו מנות ייחודיות לחג כל עדה ומנהגיה, התבשילים יככבו ולאחר שעות של עבודה נתיישב כולנו על השולחן.

עוד לפני שהאוכל יוגש לשולחן כבר במעמד הגעת האורחים הם יתפעלו מסידור שולחן החג המרהיב שלכם.

אז מה צריך בכדי לערוך שולחן חגיגי ?

ראשית צריך לקבוע את הכוון שאנחנו רוצים ללכת אליו : קלאסי, ווינטאג’, מודרני, כפרי, צעיר, רשמי

במאמר הזה החלטנו להשאיר את הנושא לשיקול דעתכם יחד עם זאת לתת את הדגשים העיקריים שלנו.

החשיבה צריכה להיות כוללת תוך ירידה לפרטים.

השלב הראשון הוא בחירת המפה, שולחן קלאסי ידרוש מפה בגוונים בהירים עם קווים נקיים חלקים, שולחן כפרי יהיה עם מפה משובצת או בגווני חום אדמה, שולחן דרמטי יזדקק למפה שחורה או בגווני אדום/בורדו עזים.

מומלץ להניח על פלייסמנט אישי לכל סועד שיתחום את גבולות הגזרה ויהווה את הבסיס לכלי ההגשה שיגיעו מעליהם.

במרכז השולחן מומלץ להניח תחתיות לכלים חמים, יש היום בנמצא ראנרים לכלים חמים בעיצובים מרהיבים.

הצלחות האישיות יהיו מותאמות לסוג המזון המוגש בארוחה וישמשו את הסועד, מנה עיקרית עליה מנה ראשונה במידה ויוגש מרק אז יתווסף בול ייעודי למרק או צלחת מרק מסורתית עם שוליים.

הצלחות הם הגורם המשמעותי ביותר לאווירת השולחן במידה ורוצים לייצר אווירה קלאסית הכלים יהיו לבנים עם עיטורים עדינים, לאווירה כפרית נשתמש בצלחות מעוטרות פרחים עלים , לשולחן מודרני נעבור לצלחות מרובעות עם עיצוב אבסטרקט , לעיצוב דרמטי נשתמש צלחות שחורות או א-סימטריות צלחות עם עיטורי זהב גם באים בחשבון בכדי להרים את עיצוב השולחן.

הסכו”ם שילווה אותנו במהלך כל הארוחה חייב להיות מותאם לאווירת השולחן אבל עוד לפני הוא חייב להיות מותאם לתפריט למשל אם יש מנת דגים אז שולחן אירוח המכבד את עצמו יכין כבר מראש סכו”ם המיועד לאכילת דגים, אם בחרנו ללכת על שולחן עם נגיעות זהב ניתן להתאים סכו”ם מוזהב לתיאום , סכו”ם שחור יתחבר מצוין לאווירת השולחן הדרמטי שבחרנו, לשולחן המודרני ניתן לבחור סכו”ם מרובע שיתחבר לשפה יחד עם הצלחות המרובעות.

השתייה היא חלק בלתי נפרד מהארוחה ויש להכינה מראש ולקחת בחשבון את כל מרכיבי השתייה יין אדום או יין לבן, שתייה קרה או שתייה חריפה, דז’סטיף גם צריך לקחת בחשבון, אופי הכוסות ישתנה משולחן לשולחן מכוסות נקיים וחלקים לכוסות מעוגלות וכבדות ועד כוסות קריסטל עם עיטורי רקמה – חשוב לשמור על קו אחיד בין כל סוגי הכוסות שיהיו בו זמנית על השולחן .

בשלב הזה מבנה השולחן כבר ברור ואנחנו יודעים בדיוק את הכוון שלנו, לכן אנחנו ניערך מראש עם כלי ההגשה המרכזיים שבהם יוגש האוכל, לדוגמא לשולחן כפרי האוכל יוגש בכלים בגווני חום אדמה שיעניקו לנו את האווירה שאותה אנחנו מבקשים להשיג, שולחן דרמטי האוכל יוגש בכלים מוארכים בגווני שחור אפור

טיפ : פרחים חיים כשמם כן הם, הם משמחים ומעניקים חיים לשולחן בחג אפשר להתאמץ קצת מעבר ולפזר אותם בנדיבות כשהכללים החלים על הכלים יחולו גם על הפרחים.

עכשיו אנחנו מקווים שיש לכם דאגה אחת פחות לחשוב עליה.

נשמח לייעץ לכם בתחום עריכת השולחן

מחלקת ההגשה והאירוח שלנו מביאה אליכם את הטרנדים המובילים בתחום כלי ההגשה

מוזמנים לבקר אותנו :

מבשלים איכות – Cook Shop

בן גוריון 2 הרצליה, פסאג’ לב העיר.

טלפון : 09-7897944