פורסם ב-

קציצות בקר עם פלפלים

קציצות בקר על מצע פלפלים .

ישנם אין ספור אופציות להכנת תבשיל קציצות וגם את הקציצות ניתן להכין ממגוון חומרי גלם שונים  אנחנו אוהבים במיוחד את המתכון הזה לכן החלטנו להביא לכם אותו לצלחת .

אז מה צריך ?

בשר טחון טחינה גסה רצוי עם מעט שומן

טיפ חשוב !  

לבקש מהקצב לבצע את הטחינה בנוכחותכם ולא לרכוש בשר שנטחן מראש או לטחון בבית לבד

2 פלפלים אדומים

1 פלפל כתום ,

2 פלפלים חריפים ,

2 בצלים גדולים ,

6  שיני שום פרוסות

תבלינים : פפריקה אדומה , מלח , פלפל שחור , כמון מעט אגוז מוסקט .

הכנת הקציצות :

אנחנו אוהבים את הקציצות שלנו אווריריות לכן נוסיף לתערובת או תפו”א מגורדים או פירורי לחם , קוצצים בצל  , פטרוזיליה ומוסיפים לתערובת , ביצה אחת , מלח פלפל ,

מערבבים את העיסה לא בלחיצות אלא לנסות כמה שפחות לדחוס שתישאר אוורירית ויחד עם זאת ישתחררו החלבונים

מגלגלים קציצות בגודל בינוני מינוס ומכניסים למקרר .

הכנת הרוטב :

מחממים שמן במחבת כבדה וגדולה  עם ציפוי נון סטיק איכותי ,

מוסיפים את שיני השום הפרוסות ( לא כתושות ) ואת התבלינים .

לוקחים את הבצל והפלפלים ופורסים לרצועות ארוכות , לא דקות מידי ולא עבות מידי מוסיפים למחבת ומערבבים כ- 3 דקות .

מוסיפים חצי כוס מים פושרים – המים משמשים לריכוך הירקות ואל דאגה הם יתאדו ככל שהבישול יתקדם .

מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דקות .

בשלב הזה הפלפלים והבצל אמורים להיות אל דנטה , רכים אבל לא מבושלים לגמרי .

מוסיפים את הקציצות לבסיס הפלפלים ומנערים

חשוב לא לערבב עם כלי כלשהו אלא פשוט לנער את המחבת בצורה מעגלית כל כמה דקות עד שהקציצות יהיו מוכנות מכל הכוונים .