קציצות בקר על מצע פלפלים .
ישנם אין ספור אופציות להכנת תבשיל קציצות וגם את הקציצות ניתן להכין ממגוון חומרי גלם שונים אנחנו אוהבים במיוחד את המתכון הזה לכן החלטנו להביא לכם אותו לצלחת .
אז מה צריך ?
בשר טחון טחינה גסה רצוי עם מעט שומן
טיפ חשוב !
לבקש מהקצב לבצע את הטחינה בנוכחותכם ולא לרכוש בשר שנטחן מראש או לטחון בבית לבד
2 פלפלים אדומים
1 פלפל כתום ,
2 פלפלים חריפים ,
2 בצלים גדולים ,
6 שיני שום פרוסות
תבלינים : פפריקה אדומה , מלח , פלפל שחור , כמון מעט אגוז מוסקט .
הכנת הקציצות :
אנחנו אוהבים את הקציצות שלנו אווריריות לכן נוסיף לתערובת או תפו”א מגורדים או פירורי לחם , קוצצים בצל , פטרוזיליה ומוסיפים לתערובת , ביצה אחת , מלח פלפל ,
מערבבים את העיסה לא בלחיצות אלא לנסות כמה שפחות לדחוס שתישאר אוורירית ויחד עם זאת ישתחררו החלבונים
מגלגלים קציצות בגודל בינוני מינוס ומכניסים למקרר .
הכנת הרוטב :
מחממים שמן במחבת כבדה וגדולה עם ציפוי נון סטיק איכותי ,
מוסיפים את שיני השום הפרוסות ( לא כתושות ) ואת התבלינים .
לוקחים את הבצל והפלפלים ופורסים לרצועות ארוכות , לא דקות מידי ולא עבות מידי מוסיפים למחבת ומערבבים כ- 3 דקות .
מוסיפים חצי כוס מים פושרים – המים משמשים לריכוך הירקות ואל דאגה הם יתאדו ככל שהבישול יתקדם .
מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דקות .
בשלב הזה הפלפלים והבצל אמורים להיות אל דנטה , רכים אבל לא מבושלים לגמרי .
מוסיפים את הקציצות לבסיס הפלפלים ומנערים
חשוב לא לערבב עם כלי כלשהו אלא פשוט לנער את המחבת בצורה מעגלית כל כמה דקות עד שהקציצות יהיו מוכנות מכל הכוונים .