Showing 1–54 of 66 results

Showing 1–54 of 66 results

סירים ומחבתות יציקות ברזל

מומלץ מאד לתבשילים, בישולי קדרה, ובישול איטי להשתמש ב- סירים ומחבתות יציקות ברזל.

יש הטוענים כי הכנת לחם בסיר ברזל מוציאה טעמים ייחודיים רק לו .

סיר יציקת ברזל הם מילה נרדפת לבישול קדירה.

כשמציבים את הסיר הכבד הזה עם החומרים על האש הוא הופך לתנור קטן.

דפנות הסיר עוטפות את התבשיל בחום הומוגני מהבסיס ועד המכסה, זאת כיוון שברזל הוא מוליך חום מעולה ושומר עליו זמן רב יותר מכל חומר אחר

יחד עם זאת אנו ממליצים מאוד לקרוא בעיון את הוראות השימוש והטיפול בסיר יציקה.

סיר שכזה, בציפוי פנימי נון סטיק, מככב במטבח שלי כל ימות השנה ומשמש אותי בעיקר בימי החורף הקרים להכנת תבשלי קדירה.

הם ירוקים, כתומים או אדומים, מצופים אמייל או בצורתם הטבעית ללא כל ציפוי ברזל טבעי נטו!

יש להשתמש בהם בזהירות ורוב הבשלנים טוענים שאין להם תחליף.

סירי יציקת הברזל נהפכו בשנים האחרונות לאביזר אופנתי אשר שום מטבח עדכני אינו שלם בלעדיו.

לסירי ברזל יתרונות רבים המבדילים אותם משאר הסירים:

  • הם מוליכים את החום בעוצמה רבה והתבשיל נהפך לנימוח יותר.
  • הם מפזרים חום בצורה שווה.
  • הבישול נמשך גם אחרי שמכבים את אש הכיריים, הסיר מתקרר באטיות, ואפשר להעביר אותו בחום נמוך לתנור ולהמשיך את הבישול בלי לחשוש לעמידותו.
    עם זאת, הסירים כבדים והרחיצה בכיור אינה פשוטה.

הנחיות לשימוש ראשון בכלי בישול חדש מיציקת ברזל (השחמה):

לפני שימוש ראשון בכלי יציקת ברזל יש לשטוף במים (ללא סבון) להסרת אבק או לכלוך אחר.

ליבש מיד לאחר השטיפה, גם בטרם הבישול עצמו.

תחזוקה שוטפת של סירים ומחבתות יציקות ברזל

כלי בישול מיציקת ברזל דורשים תחזוקה שוטפת על מנת למנוע הצטברות חלודה (התחמצנות).

  • לאחר הבישול יש לשטוף במים פושרים (ללא סבון) את הכלי מכל שאריות המזון.
  • לאחר הניקוי יש לייבש את הכלי היטב באמצעות מגבת או על ידי אידוי המים בעזרת מקור חום וזאת על מנת למנוע כתמי חלודה.
  • יש לשמן את הכלי בשכבה דקה של שמן.
  • יש לאחסן את הכלי במקום יבש.

בתנאי לחות או בשימוש לא נכון בכלי, יתכנו כתמי חלודה.

בשימושים הראשונים בכלי יציקת ברזל, מומלץ להימנע מבישול מוצרי מזון חומציים, עד להתבססות ההשחמה.

אין לנקות כלי יציקת ברזל במדיח כלים.

הנחיות לטיפול מונע חלודה – השחמה

במידה ונעשה שימוש בסבון או הכלי מיועד לאכסון ממושך:

  • לרחוץ במים חמים וסבון את הכלי (פנים וחוץ)
  • לייבש היטב עם מגבת או ע"י אידוי המים בעזרת מקור חום.
  • למרוח בשמן בישול את פנים וחוץ הכלי (על כלי יבש לחלוטין), ניתן להיעזר במטלית משומנת או מברשת.
  • להכניס את הכלי לתנור בחום של כ-180 מעלות צלזיוס למשך שעה, ניתן לבצע את תהליך החימום גם על כיריים או גחלים לוחשות, אך יש להמנע מלהבות גלויות העלולות לחרוך את ציפוי המגן.
  • במשך התהליך יפלט ריח מעט לא נעים.

מטרת הפעולה ליצור שכבת מגן של שמן על מעטפת הכלי אשר מקנה הגנה נוספת מחלודה.

כמו שאתם רואים סירי יציקת ברזל ומחבתות דורשים מעט טיפול או תחזוקה שוטפת אך הם בהחלט שווים את זה כל בישול משאיר טעם של עוד.

אנו חובבי בישול בעצמנו ומתמחים בתחום באתר שלנו תמצאו את כל כלי הבישול מחבתות, כלי בישול חשמליים סירים במחירים מעולים ומבצעים מדהימים.

cookshop – מבשלים איכות.

מחלקות החנות