Showing 1–54 of 66 results

Showing 1–54 of 66 results

סירים ומחבתות יציקות ברזל

סירים ומחבתות יציקות ברזל מומלצים מאד לתבשילים, בישולי קדרה, ובישול איטי.

כאשר מציבים את הסיר הכבד הזה עם החומרים על האש הוא הופך לתנור קטן.

הברזל הוא מוליך חום מעולה ושומר עליו זמן רב יותר מכל חומר אחר.

הוא מתחמם באופן הומוגני מהבסיס ועד המכסה, ובכך נותן בישול אחיד וארומה ייחודית לאוכל שלנו.

יחד עם זאת אנו ממליצים מאוד לקרוא בעיון את הוראות השימוש והטיפול בסיר יציקה.

סיר שכזה, בציפוי פנימי נון סטיק, מככב במטבח שלי כל ימות השנה ומשמש אותי בעיקר בימי החורף הקרים להכנת תבשלי קדירה.

הם ירוקים, כתומים או אדומים, מצופים אמייל או בצורתם הטבעית ללא כל ציפוי ברזל טבעי נטו!

יש להשתמש בהם בזהירות ורוב הבשלנים טוענים שאין להם תחליף.

בשנים האחרונות הם גם הפכו לאביזר אופנתי אשר שום מטבח עדכני אינו שלם בלעדיו.

לסירי ברזל יתרונות רבים המבדילים אותם משאר הסירים:

  • מוליכים את החום בעוצמה רבה והתבשיל נהפך לנימוח יותר.
  • מפזרים חום בצורה שווה.
  • הבישול נמשך גם אחרי שמכבים את אש הכיריים, הסיר מתקרר באטיות.
  • אפשר להעביר אותו בחום נמוך לתנור ולהמשיך את הבישול בלי לחשוש לעמידותו.

הנחיות לשימוש ראשון בכלי בישול חדש מיציקת ברזל (השחמה):

לפני שימוש ראשון בכלי יציקת ברזל יש לשטוף במים (ללא סבון) להסרת אבק או לכלוך אחר.

ליבש מיד לאחר השטיפה, גם בטרם הבישול עצמו.

תחזוקה שוטפת של סירים ומחבתות יציקות ברזל

כלי בישול מיציקת ברזל דורשים תחזוקה שוטפת על מנת למנוע הצטברות חלודה (התחמצנות).

  • לאחר הבישול יש לשטוף במים פושרים (ללא סבון) את הכלי מכל שאריות המזון.
  • לאחר הניקוי יש לייבש את הכלי היטב באמצעות מגבת או על ידי אידוי המים בעזרת מקור חום וזאת על מנת למנוע כתמי חלודה.
  • יש לשמן את הכלי בשכבה דקה של שמן.
  • יש לאחסן את הכלי במקום יבש.

בתנאי לחות או בשימוש לא נכון בכלי, יתכנו כתמי חלודה.

בשימושים הראשונים בכלי יציקת ברזל, מומלץ להימנע מבישול מוצרי מזון חומציים, עד להתבססות ההשחמה.

אין לנקות כלי יציקת ברזל במדיח כלים.

הנחיות לטיפול מונע חלודה – השחמה

במידה ונעשה שימוש בסבון או הכלי מיועד לאכסון ממושך:

  • לרחוץ במים חמים וסבון את הכלי (פנים וחוץ).
  • לייבש היטב עם מגבת או ע"י אידוי המים בעזרת מקור חום.
  • למרוח בשמן בישול את פנים וחוץ הכלי (על כלי יבש לחלוטין), ניתן להיעזר במטלית משומנת או מברשת.
  • להכניס את הכלי לתנור בחום של כ-180 מעלות צלזיוס למשך שעה, ניתן לבצע את תהליך החימום גם על כיריים או גחלים לוחשות, אך יש להימנע מלהבות גלויות העלולות לחרוך את ציפוי המגן.
  • במשך התהליך יפלט ריח מעט לא נעים.

מטרת הפעולה ליצור שכבת מגן של שמן על מעטפת הכלי אשר מקנה הגנה נוספת מחלודה.

כמו שאתם רואים סירי יציקת ברזל ומחבתות דורשים מעט טיפול ותחזוקה שוטפת אך הם בהחלט שווים את זה כל בישול משאיר טעם של עוד.

מגוון רחב מאוד של מותגים ויצרנים:

כלי בישול איכותיים מברזל יצוק תוצרת צרפת של חברת שסייר / שוסר / Chasseur

המיוצרים בעבודת יד ובשיטות מסורתיות בצרפת מאז 1924.

בסירים והמחבתות של שוסייר אפשר לצרוב, להשחים ולבשל תבשילים נהדרים כמו מרקים, תבשילי קדירה, בשרים, דגים ועופות.

כמו כן תכלו למצוא את מוצרי GURO גורו היבואנית המובילה בתחום יציקות ברזל ARCOSTEEL ועוד…

קטגוריית מוצרי הברזל כבר מזמן אינה רק סיר בישול אלא היא עוטפת מגוון רחב מאוד של תחומים בתחום הבישול והאפייה המסורתיים.

היום משתמשים ביציקות ברזל לצלייה, גריל, בישול, טיגון והטרנד האחרון והמוביל ללא ספק או הסבה של יציקות ברזל לתבניות אפייה בעיקר ללחם.

לחמי מחמצת מקבלים קראסט ונפח יחד!

הם מדהימים כאשר אופים אותם בכלים מיציקת ברזל בשיטת הדאצ' אובן ( ducth oven ).

פעולה זו מטרתה לייצר מעין תנור פנימי כך שהחום מגיע מכל הכוונים במקביל.

אז אם אין לכם בבית בבית כלי יציקת ברזל משובח זה הזמן להצטייד באחד כזה.

אנו חובבי בישול בעצמנו ומתמחים בתחום באתר שלנו תמצאו את כל כלי הבישול מחבתות, כלי בישול חשמליים סירים במחירים מעולים ומבצעים מדהימים.

נשארתם עם שאלות? לא יודעים איך לבחור את הכלי המתאים ביותר עבורכם?

צרו אתנו קשר עוד היום נשמח לעמוד לשירותכם בכל שאלה בנושא.

cookshop – מבשלים איכות.

מחלקות החנות