Showing 1–54 of 122 results

Showing 1–54 of 122 results

מחבתות

מחבתות הן הכלי השימושי ביותר במטבח, אנחנו מכינים אתן חביתות ובלינצ'ס, קציצות ושניצלים בגדול המחבת פעיל בכל ארוחות היום.

נכון שהעיצוב הוא שמושך אותנו ראשון אבל הרבה יותר לבחור מחבת שעשויה מהחומרים הנכונים נפרט עליהם בהמשך וכן חשוב מאוד שנקפיד לבחור מחבת שתתאים לצרכים שלנו.

אז איזה מחבתות יש בנמצא:

  • מחבתות יציקת ברזל
  • מחבתות נירוסטה.
  • מחבתות עם ציפויי Non-Stick

מחבתות יציקת ברזל:

מחבת יציקת ברזל טבעי – חובה בכל מטבח!

מחבתות יציקת ברזל הנם נצחיים עם בלאי אפסי , כלים שתורישו לילדים שלכם והם לשלהם .

טעם המזונות הנעשים בכלים אלו יעברו מדור לדור ולא ישכחו לעולם .

עם המצאת הטפלון ושאר ציפויי הנון – סטיק ירד קרנם של כלים אלו בעיקר מחוסר ידע ונוכחות בחנויות כלי הבית .

אז למה בעצם להשתמש ביציקות ברזל?

  • המחבתות יצוקים מוליכים חום בצורה שווה מדהימה בכל חלקי הכלי .
  • החום נאגר בכלי ונשמר לאורך זמן כך שגם לאחר הורדת הכלי מהאש הבישול עדיין נמשך והחום נשמר .
  • ברזל הוא נון סטיק טבעי, אין צורך בשכבות של טפלון שימנעו הדבקות ויתקלפו לאורך זמן.
  • מחבתות מיציקת ברזל יכולים להיכנס לתנור ומאפשרים בכך אפקט צלייה ייחודי , בסירים בעלי מכה יצוק כבד נוצר אפקט של תנור לכל דבר .

הנחיות לשימוש ראשון במחבת חדש מיציקת ברזל (השחמה)

לפני שימוש ראשון בכלי יציקת ברזל יש לשטוף במים (ללא סבון) להסרת אבק או לכלוך אחר.

ליבש מיד לאחר השטיפה, גם בטרם הבישול עצמו.

תחזוקה שוטפת

כלי בישול מיציקת ברזל דורשים תחזוקה שוטפת על מנת למנוע הצטברות חלודה (התחמצנות).

לאחר הבישול יש לשטוף במים פושרים (ללא סבון) את הכלי מכל שאריות המזון.

לאחר הניקוי יש לייבש את הכלי היטב באמצעות מגבת או על ידי אידוי המים בעזרת מקור חום וזאת על מנת למנוע כתמי חלודה.

יש לשמן את הכלי בשכבה דקה של שמן.

יש לאחסן את הכלי במקום יבש.

כלי בישול מיציקת ברזל שומרים על חום לאורך זמן, גם לאחר סיום תהליך הבישול. החום בכלי מתפזר באופן אחיד במשך כל שלבי הבישול והתוצאה היא בישול איטי, עסיסי ואיכותי.

המחבת עשויה יציקת ברזל עבה אשר נטבלה בשמן פשתן בעל גוון שחור והוכנסה לתנור בטמפ' של כ-800 מעלות ליצירת מעטפת הגנה.

לבישול וצלייה של בשרים, עופות וירקות. כמו כן מקנה פתרון להגשה חמה באירועים ומסעדות.

מתאים לשימוש על כל סוגי הכיריים לרבות אינדוקציה , מדורה , תנור ( 260מעלות )

מחבתות נירוסטה:

מחבתות נירוסטה הן העמידות ביותר ובטוחות מבחינת פליטת חומרים אל תוך המזון, מוליכות החום להם גבוהה וטובה.

מחבת נירוסטה איכותית תהיה עשויה בדרך כלל מנירוסטה 18/10 שהיא הנירוסטה המומלצת ביותר לשימוש במזון, ובעצם מגדירה את איכות הברק שישמר לאורך זמן ומניעת חלודה שתופיע על המחבת.

חשוב לוודא כי תחתית המחבת תהיה עשויה משלוש שכבות החיצוניות יהיו נירוסטה ואילו הפנימי בניהם תהיה אלומיניום לשיפור הולכת החום.

בכדי לנצל את המחבת עד תום עדיף שהידית תהיה עשויה מנירוסטה גם כן תוך שמירה על בידוד בין דופן הסיר לבין הידית כך היא לא תתחמם באופן ישיר מגוף המחבת, ידית נירוסטה גם תאפשר לנו להשתמש במחבת בתנור.

החיסרון המהותי של מחבתות נירוסטה הוא: הם אינם Non-Stick ולכן נדרש לשימוש נדיב בשמן בכדי למנוע את הדבקות המזון למחבת, כמו כן חשוב לעבוד איתם על אש נמוכה מאותה הסיבה בדיוק.

ישנו חידוש של השנים האחרונות דרכו אנחנו נהנים מכל העולמות, חברת Cook Cell הקוריאנית המציאה מוצר ייחודי ואיכותי המשלב טכנולוגיה מתקדמת ומשאיר את יתרונות הנירוסטה יחד עם ציפוי נון-סטיק איכותי.

מחבתות נירוסטה מתאימות לכל סוגי הכיריים : גז, חשמל, קרמי, הלוגן ואינדוקציה.

מחבתות Non-Stick

אלו המחבתות הפופלריות ביות ובעצם המחבתות עם השליטה המוחלטת במטבח המערבי.

בקצב החיים המטורף שלנו אנחנו לא רוצים לבזבז זמן ואנרגיה על ניקיון ושפשוף מחבתות שנדבק עליהם שאריות חביתה.

במיוחד עם כל סדרות הבישול, התפתחות הקולינריה הביתית לרמה מסעדה, אנחנו רוצים יעילות ונוחות שימוש מקסימלית.

אז קנינו מצרכים, קצצנו פרודוקטים, רקחנו תבלינים ועכשיו בא לנו להיות וירטואוזים במטבח, כאן בדיוק בנקודה הזו מחבתות הנון- סטיק מנצחות את כל השאר.

אז מה זה Non-Stick

בתרגום רגיל – לא נדבק, מאפשר שימוש מופחת בשמן, ואפילו ללא שמן בכלל תלוי באיכות ובהתחיבות הספק.

יתרונות נוספים לציפוי הנון- סטיק:

  • הציפוי תורם ליעילות הבישול והטיגון בזכות פיזור חום יעיל יותר.
  • בישול בריא ואחיד שמשפר את הטעם והמרקם.
  • האוכל לא נדבק! יש יותר טוב מזה?!
  • הניקוי של מחבתות וסירים עם ציפוי נון-סטיק הרבה יותר קל. ממש אבל.

עם ציפוי נון סטיק אין צורך במדיח או בברזלית אלא רק בסקוצ' סבון כלים ומים הכלי יוצא חדש לגמרי.

כמות ציפויי הנון סטיק הוא עצום, מכל עבר כל אחד צועק שלי הטוב ביותר, אז איך באמת נדע מה הכי נכון לנו ?

אז כמה כללים שיקלו עליכם את העבודה:

תמיד כדאי לרכוש מותג ידוע אצלנו תוכלו למצוא את המותגים המובילים בתחום המחבתות.

חשוב לוודא כי למרות שבארץ אין תו תקן למחבתות כדאי לוודא כי יש על המוצר תו תקן בין לאומי אמריקאי או אירופאי.

חשוב לשים לב מי מותג הציפוי ישנם מותגים מובילים בתחום ציפויי הנון סטיק בעולם כגון : GREBLON,   ILAG ,  DOPUNT ,  TEFLON  ועוד .

חלק מהמותגים המובילים מיצרים תרכובות ייחודיות רק להם כגון דמוי שיש, אבן טבעי, קריסטל ועוד שא תרכובות הבאות לשדרג את איכות ציפויי הבסיס.

שימו לב למספר שכבות המחבת והציפוי דבר שבהחלט יעיד על טיבו, גם למחיר יש משקל לא מבוטל כמו כל דבר בחיים גם האיכות באה לידי ביטוי במחיר המוצר, מוצרים זולים יעידו על שימושים בחומרים נחותים העלולים לסכן את בריאותכם.

כמעט כמו בכל דבר בחיים, גם כאן לאיכות יש מחיר, וסירים ומחבתות זולים במיוחד יהיו עשויים מחומרים זולים במיוחד. כלי בישול לא-איכותיים עלולים להכיל ציפויים עם מתכות כבדות רעילות כמו עופרת או קדמיום מעל לרמה המותרת.

כמה כללים להארכת חייה המחבת:

  • בכל פעולה שאנחנו עושים חשוב תמיד להשתמש באביזרים מסיליקון, פלסטיק או עץ – כלי מתכת פשוט יפגעו בציפוי המחבת ולהרוס אותו.
  • לעולם לא לחתוך את המזון בתוך המחבת עצמה למרות שזה לפעמים משהו שממש בא לנו לעשות הסריטה שהסכין תשאיר תגרום לכם לאבד את המחבת .
  • הקפידו להתאים את עוצמת הלהבה לקוטר המחבת כך שהלהבה תהיה מידה קטנה יותר מתחתית המחבת.
  • בזמן אחסון המחבתות אחת על השנייה חשוב לייצר חציצה בניהם בכדי להימנע ממכות  שיפגמו בציפוי המחבת.
  • חוזר על נושא הניקוי אין צורך בחומרים מיוחדים לניקוי ואין צורך בברזלית קשוחה, כרית ניקוי פשוטה ונוזל לניקוי כלים יעשו את העבודה בצורה מושלמת.

אז בפעם הבאה כשאתם חושבים לרכוש מחבת חדשה, תעשו לעצמכם טובה ותקראו את זה :)

מחלקות החנות