איזה כיף זה להיכנס הביתה וכבר מחוץ לדלת לזהות את ריח המאפה שאנחנו כל כך אוהבים
המאפה שמחזיר אותנו שנים לבית של אימא וסבתה זה מייד משרה עלינו תחושת נינוחות של בית …
אז מה בעצם הסוד של האפייה ?
קיים כיום היצע נרחב מאוד של תבניות אפייה מסוגים שונים, מיוצרים מחומרים שונים ובגדלים ובצורות רבות ומגוונות. ניתן לקבוע ללא כל ספק כי הסוד לאפייה המוצלחת זוהי ההתאמה של התבנית לסוג המאפה. לדוגמא, בצק שמרים הוא פחות מפונק מעיסה של עוגת ספוג. בצק השמרים יוכל בהחלט להסתפק בתבנית אפייה חד פעמית הגם שתבנית אמתית תזרז את האפייה ותוליך טוב יותר את חום התנור. לעומת עוגת הספוג שחייבת תבנית מתכתית עבה ורותחת כדי לאפות היטב את העוגה. אם נאפה אותה בתבנית חד פעמית נקבל עוגה רטובה לגמרי מבפנים, שלא הצליחה להיאפות כראוי ולהפוך לספוגית. ולא זאת העוגה שרצינו…
היום כבר אפשר להשתולל עם תחום האפייה , החל מעוגה בחושה מסורתית וכלה בטארטים מוס קציפות ועוד …
סוגי תבניות אפייה :
טפלון , הארד אנודייז , נירוסטה , סיליקון
צורות השונות של התבניות מגוונות אף הן את המאפים שלנו. יש אפשרות לאפות עוגות או פשטידות אישיות בתבניות מאפינס קטנות ולקבל מנות מהוקצעות וחמודות. אפשר לאפות עוגה בתבנית עם צורה ייחודית כמו לב, כוכב וכדומה ולהעניק אותה כך עם התבנית לאנשים שאנו רוצים להפתיע אותם במשהו ייחודי ומעניין. כדאי תמיד להחזיק בבית מספר גדלים של תבניות כדי שלא העדר התבנית תמנע מאתנו להכניס את האווירה החמימה והביתית גם אלינו הביתה.
אז נשקיע בתבניות טובות ואיכותיות, כך נוכל ליהנות ואף לגרום הנאה ליקירנו ממאפים טובים ומוצלחים. נזכור שכאשר אנו אופים אנו בעצם יוצרים את הנוסטלגיה של הדור הבא… וזה כדאי ומשתלם!

מחלקות החנות